avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Judecatoria nu recunoaste ca am trimis dovada platii ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Judecatoria nu recunoaste ca am trimis dovada platii taxei de timbru!!

Buna ziua,

Ma aflu in situatia in care am platit taxa de timbru si timbre judiciare, corect, cum mi s-a cerut de catre judecatoria sector 4 Bucuresti si din acest motiv mi s-a anulat cererea de chemare in judecata ca vezi doamne eu nu as fi platit-o! E strigator la ceruri! Daca justitia face asa ceva, ce sa mai zici de altii? Am facut poza cu telefonul la chitantele de plata insa le-am sters din greseala si pe acelea, inainte sa plec in concediu ca sa fac loc altor poze, din vacanta. Am de la posta nota de inventar in care am scris ca am pus taxa de timbru (dar nu am scris valoarea) si timbre judiciare inauntru #-o. Am pus in plic originalele chitantelor si timbrele. Ma aflu in perioada cand pot cere reexaminarea acestei anulari a cererrii de chemare in judecata. Posta ar putea oare sa-mi dea un duplicat al chitantelor prin care am platit taxa de timbru? Doar e pe numele meu si e in computer... Nu-mi vine sa cred, in ce tara traim?????!!! Cum sa zica ca nu am platit cand am pus originalele in plic cu totul? Va rog dati-mi un sfat, ce pot sa fac... Sunt foarte suparat. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 18:16, 1 Iunie 2014
Poate a ajuns plicul tarziu si nu au fost la dosar la data verificari de judecator.Faceri cerere de reexaminare.Vedeti ca trebuie sa platiti 20 lei taxa.
Ideal erea sa o depuneti, personal cu cererea in dublu exemplar, exemplarul care ramane la tine sa aiba viza registraturi .... posta + registratura = posibile erori , dar nu putem sa nu renuntam si la ideea ca exista si o posibila eroarea a grefierei de sedinta . Incercati sa demonstrati cu dublurile de la posta .
Aţi trimis chitanţele prin scrisoare cu confirmare de primire?

Dacă da, aveţi recipisa de confirmare? O puteţi folosi în instanţă.

Dacă nu, nicio copie, niciun duplicat, nicio poză nu vă sunt de folos. Nu puteţi face dovada că aţi trimis instanţei actul de plată, ci doar dovada că aţi achitat. Originalul chitanţei de plată trebuie să stea la dosar. În lipsa lui (din dosarul cauzei) sau în lipsa dovezii de primire a trimiterii poştale, vă zbateţi degeaba, indiferent cui i-ar aparţine eroarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proceduri judiciare Ariel_tm Ariel_tm Buna ziua, Va rog daca puteti sa ma ghidati in cazul unor proceduri judiciare, dat fiind faptul ca este prima oara cind intimpin aceasta problema. In ... (vezi toată discuția)
Anulare actiune ca netimbrata din cauza pierderii plicului de catre judecatorie mira09 mira09 Sunt in urmatoarea situatie: instanta anuleaza actiunea ca netimbrata desi plicul cu dovada achitarii taxei a fost primit de catre Judecatorie inaintea ... (vezi toată discuția)
Cum se cheama in judecata? arhip_bogdan2002 arhip_bogdan2002 O zi buna, As dori sa o chem in judecata pe fosta sotie ptr ca nu-si respecta decizia data intr-un proces de divort cu minori,dar nu stiu cum. Am intrebat pe ... (vezi toată discuția)