avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Condamnare cu executare, liberare conditionata, permis ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Condamnare cu executare, liberare conditionata, permis auto

Condamnat la o pedeapsa cu executare de 3 ani si 6 luni in baza art.87 alin.1 din oug 195/2002 si 3 ani in baza art.184 alin.2 si alin.4 cod penal,prin contopire(art 34 lit.b raportat la art 33 lit.a )s-a aplicat executarea pedepsei celei mai grea de 3 ani si 6 luni,si a pedepsei accesorii art 64.lit a si b cod penal.Am fost liberat conditionat dupa ce am executat efectiv 2 ani din pedeapsa.De la data liberarii din penitenciar au trecut 6 luni si m-am prezentat sa redobandesc permisul.Acesta a fost anulatcomform procedurii.Mi s-a spus verbal ca trebuie sa treaca intreaga perioada de 3 ani si 6 luni incepand cu data incarcerarii, plus inca 6 luni pentru a sustine examenul de permis auto.Va intreb:
1)Care este modalitate legala de a obtine permis auto mai devreme de termenul comunicat?
2)Avand in vedere ca art 116 din oug 195/2002 nu prevede cuvintele.... "termenul","durata" in textul "....de la data executarii pedepsei amenzii sau a pedepsei in regim de privare de libertate ori la locul de munca" ....poate fi interpretat acest text in sensul ca trebuie sa treaca intreaga durata a unei pedepse la care se adauga 6 luni... sau se poate interpreta si in sens mai avantajos persoanei care beneficiaza de liberare conditionata ?
3) Se incalca vreun drept, interpretand cele de mai sus, in sensul ca integrarea sociala a unei persoane care a fost privata de libertate este mai dificila poate fara permis auto?
4)Liberarea conditionata este o privare de drepturi?
5) Daca esti liberat conditionat ai aceleasi drepturi ca orice persoana libera?
6) Ce cai de atac legale sunt privid cele de mai sus?
7)In situatia mentionata pot sustine legal examen de permis in alta tara din u.e?
Cel mai recent răspuns: Crss1998 , utilizator 22:19, 17 Martie 2019
Este legal cum vi s-a spus, asa se interpreteaza, pedeapsa se consideră executată, in cazul în care condamnatul nu a săvârşit o nouă infracţiune descoperită până la expirarea termenului de supraveghere, nu s-a dispus revocarea liberării condiţionate şi nu s-a descoperit o cauză de anulare. Cele 6 luni se calculeaza din momentul in care se considera pedeapsa executata.
de ce se interpreteaza doar asa? va rog raspunderi si la celelalte intrebari daca se poate
V-am explicat argumentat ca asa se interpreteaza, trebuie sa asteptati 6 luni dupa ce pedeapsa se considera executata si puteti sustine examen, inteleg ca aveti sperante si sunteti dezamagit dar restul sunt doar povesti, nu se poate altfel.
ART. 116*)
(1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una dintre situaţiile următoare:
#B
a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;
.................................................................
ART. 106 c.p.
Efectele liberării condiţionate
În cazul în care condamnatul nu a săvârşit o nouă infracţiune descoperită până la expirarea termenului de supraveghere, nu s-a dispus revocarea liberării condiţionate şi nu s-a descoperit o cauză de anulare, pedeapsa se consideră executată.
ART. 100 c.p.
.....................................................................................................
(6) Intervalul cuprins între data liberării condiţionate şi data împlinirii duratei pedepsei constituie termen de supraveghere pentru condamnat.

Ultima modificare: Vineri, 30 Mai 2014
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Am inteles domnule razvan ca nu aveti solutii la ceeace am scris.Va multumesc mult .Mi-ati spus ce stiam deja.Intrebarea reala era... cum sa rezolv situatia asta? Care sunt solutiile ? vreun eventual proces cu cine si despre ce?..........poate sa dau examen in alta tara...poate sa arat ca poate se incalca niste drepturi...poate se pot face niste cereri petitii...unde ...ceva de care sa te agati...sa incerci mai mult......e cam aiurea sa nu poti face nimic si sa ti se si spuna ca nu are rost nici sa incerci....mie imi trebuie idei......solutii pana si sfaturi argumentate ...daia e forum ....mai poti prinde ceva din ideile altora chiar si gresite din sfaturile lor ...acum cateva zeci de ani nimeni nu spera ca se poate ajunge pe luna...si uite ca...s-a ajuns si acolo....chiar daca pt mine sansele sunt poate zero...dar din discutii se poate rezolva ceva pentru viitoare spete de acest gen.........legea e lege...dar e facuta de oameni ...toti putem gresi...dar si legile mai pot fi schimbate vazand practica si necesitatile reale...in general.Forumul este o expunere de idei nu o consultatie juridica...aici poti spune si ce gandesti ..trecând peste expunerea de legi ....Oricum va multumesc inca o data pentru raspunsul dvs.Am apelat la aceasta modalitate sperând ca mai poti obtine si puncte de vedere optimiste sau eventual ipoteze ..pe care... gândind pozitiv ...poate le poti demonstra sustinandu-le eventual in fata unei instante.Se pare ca orcat se incearca sa se respecte legea si sa se aplice exact in sensul in care legiuitorul a conceput-o sunt si vor fi modalitati le a o respecta si de a o aplica in favoarea clientului.......asta vad in fiecare zi peste tot...repet...solutii si idei chiar si gresite ..pot fi un pas inainte!
D-aia e forum ... te citez ...
Nu exista nimic din ceea ce vrei.
Iar ca atentionare iti scriu ca se va ajunge la Cazier Rutier european . Deci se va tine cont in toate tarile europene.
Se poate sa faci scolarizare doar in tari exeuropene .
Cam atat .
Orasul Galati este foarte descurcaret in obtinere de permis . Dar nu cred ca se risca dintre ei , respectiv scolile auto din oras.
Daca Moldova adera la UE , nici la ei vei reusi.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Iunie 2014
cristip, utilizator

Alte discuții în legătură

Bună seara! in urma unui accident de circulație am fost condamnat ... mircea324 mircea324 Bună seara! In urma unu accident de circulație am fost condamnat la 2ani si 8 luni închisoare cu executare. Am fost eliberat condiționat după 1an si 4 ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis auto iobava iobava in 2008, 15 octombrie, am fost depistat cu alcoolemie drept pentru care am fost condamnat la 1 an si 4 luni cu executare, definitiv, in aprilie 2013. In luna ... (vezi toată discuția)
Cand pot da pentru permis daca am ispasit o pedeapsa cu executare pt. infractiuni la regimul circulatiei enache_nicolae enache_nicolae buna ziua,ma numesc Enache Nicolae,sunt din iasi si in anul 2011 am fost surprins de catre un echipaj de politie rutiera conducand un autoturism fara a poseda ... (vezi toată discuția)