avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... cumul pensie ?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

cumul pensie ?

Sotul meu a lucrat 10 ani in Romania pana in anul 1990 . Acum este cetatean austriac si lucreaza in Austria de 24 de ani. De la pensii din Austria i s -a spus ca este asigurat pentru pensie numai pe anii lucrati in Austria. Avem cartea de munca din Romania unde sunt inscrisi cei 10 ani, am trimis -o la asigurarile de pensie austriece dar nu a luat in calcul acei 10 ani. Stiti cumva cum se procedeaza ca sa nu piarda si anii din Romania ?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:54, 1 Iunie 2014
1. Va primi pensie si din Romania si din Austria.

2. - La Casele de pensii si din Romania si din Austria va completa formularul E-207 = "Certificat pentru cariera asiguratului".
- Fiecare din cele doua Case de Pensii se va ocupa de trimiterea si primirea formularului necesar pentru calcularea pensiei in fiecare tara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! mama mea in varsta de 85 ani locuieste in austria ... Huber-Alexa Huber-Alexa Buna ziua! Mama mea in varsta de 85 ani locuieste in Austria de 17 ani si are probleme de sanatate si ar avea nevoie de ingrijiri suplimentare.Austriecii au ... (vezi toată discuția)
Pensie razvanioanitescu razvanioanitescu Buna ziua.Tatal meu a lucrat in Austria (legal) 15 ani si 9 luni si are lucrati si in Romania in jur de 20 de ani (in Romania a lucrat si ceva ani grupa 1)la ... (vezi toată discuția)
Bună ziua , locuiesc în austria și sunt pensionară limita ... jasminne jasminne Bună ziua , locuiesc în Austria și sunt pensionară limita de vârstă din România , acum lucrez și la data de 1 nov 2024 aș împlini vârsta de ... (vezi toată discuția)