avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Dobanzi sau penalitati aplicabile pentru neplata la ...
Discuție deschisă în Executare silită

Dobanzi sau penalitati aplicabile pentru neplata la timp a sultei

Buna seara.Am o hotarare definitiva si irevocabila in urma unei succesiuni iar parata se obliga prin tranzactie semnata in fata judecatorului, sa imi plateasca sulta suma de 25000 euro pana la data de 15.04.2014,insa nici pana in prezent nu a facut plata.

Intrebarea mea este: Ce dobanzi sau penalitati se aplica in aceasta situatie si care este procentul?

Mentionez ca am si incuviintarea pentru executare silita,insa nu a aparut inca motivarea, pronuntarea fiind data pe 16.05.2014.Banuiesc ca mai am de asteptat mult si bine pana apare motivarea.

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Tifi Laura , Consilier juridic 23:34, 1 Iunie 2014
1. conform Circularei 1/2014 a BNR, incepand cu 9 ianuarie 2014 rate dobanzii de referinta a BNR este de 3,75%/ an.
2. In cazul executarii silite procedura este de regula urgentata. Nu o sa dureze chiar "mult si bine. " Cam 2-3 saptamani.
Din cate cunosc eu nu puteti obtine ceea ce vreti.

Aveti dreptul doar la sulta.

Cine a zis ca aveti dreptul la mai mult?
Va multumesc pentru raspuns,domnule avocat Remes. O seara buna sa aveti.:)
Nu a cerut nimeni mai mult,ci doar ce mi se cuvine plus dobanzi la suma neachitata la termen.Eu daca tineam banii in banca pana acum,luam dobanda.Cine a spus asta?Executorul care a depus dosarul de executare silita si din cate am inteles tot de la el,ca legea permite acest lucru,insa nu l-am intrebat cum se calculeaza. Seara buna.
Ultima modificare: Luni, 2 Iunie 2014
gi-jane2, moderator
instanta a dispus doar obligarea la plata sultei fara niciun fel de dobanzi sau penalitati. cel mult puteti cere o actualizare a acesteia cu indicele de inflatie
Ultima modificare: Duminică, 1 Iunie 2014
Tifi Laura, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj si penal Marius00E Marius00E Buna seara.Am si eu o intrebare,v-as fi recunoscator,ma scuzati de deranj. Parintii mei au divortat din 2015 dupa 31 de ani de casatorie deoarece tatal meu ... (vezi toată discuția)
Dobanzi si penalitati la suma executata silit naepot naepot Buna ziua, In somatia trimisa de BEJ se specifica suma pentru care a fost instituita executarea silita, suma ce include debitul de achitat catre creditoare ... (vezi toată discuția)
Plata daune-interese pltgeorge pltgeorge Buna ziua, daca in urma unui proces de partaj, am de primit o sulta din parte fostei, fara ca instanta sa atribuie un termen de plata, aceasta nu o plateste. ... (vezi toată discuția)