avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1437 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua!
Am urmatoarea speta: mama si cu tatal detin impreuna un imobil.Mama nu a avut venituri in timpul casatoriei, fiind casnica, doar tatal.Imobilul a fost construit si terenul achizitionat in timpul casatoriei.Mama decedeaza.Ramane sotul si singura lor fiica.Cum se face succesiunea?Care sunt procentele?
Cel mai recent răspuns: morikko , utilizator 21:38, 3 Iunie 2014
Buna ziua,
din cate stiu eu, imobilul se imparte in 2 jumatati - o jumatate revine sotului supravietuitor, cealalta jumatate se imparte in 2 - o parte sotului supravietuitor o parte la copii.
deci in concluzie - tatal 3 parti din 4, copilul 1 parte din 4.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire dupa tata andrugrasu andrugrasu Buna ziua. Ma intereseaza astazi ce prevede legea in urmatoarea speta: Tatal meu este decedat. Mama traieste. Noi suntem 3 frati. Mama si cu tatal nostru au ... (vezi toată discuția)
Mostenire aio aio buna ziua. mama mea a murit de curand. casa parinteasca este pe numele tatalui meu. suntem 2 surori la parinti. tatal meu vrea sa vanda casa parinteasca. o ... (vezi toată discuția)
Taxa de succesiune in instanta lamuriri ommatol ommatol Tatal meu a murit si eu am reufuzat taxa de succesiune prin notar si pentru partea mea am solicitat suma de 30 000 ron. Sunt citata in acest dosar in calitate ... (vezi toată discuția)