Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Desi mi-am actualizat adresa la banca, in Romania nu exista din cate stiu eu nicio procedura sa te "dezabonezi" de la plata contributiilor cand pleci si le platesti altundeva.
4) Da, legea este ca daca incasezi 1 leu de la banca, dar nu mai ai venituri din salarii, vei plati cass, dar nu mai putin decat calculat la valoarea salariului minim pe ecomomie, adica 47 lei/luna, etc.
--> da, nu e rolul meu sa comentez legile romanesti, dar asta e chiar stupida.
Intrebarea este unde ma pot adresa in mod oficial? Sa zbor in Romania pentru asta mi se pare un pic exagerat, iar online nu m-a luat nimeni in serios cand scriu pe site-ul casei de sanatate. Am primit un reply cu un nr de inregistrare, insa mai departe nimic.
Am trimis prin posta scrisoare recomandata cu o cerere facuta de mine si cu copie dupa asigurarea mea de aici si actele de resedinta, dar evident prin posta nu a raspuns nici dracu...
Probabil m-am obisnuit prost, in orasul in care locuiesc, trimit actele la fisc, primarie sau asigurare prin posta, si vorbim la telefon cand trebuie sa rezolv ceva. De vreo 5 ani nu m-am mai prezentat la un ghiseu...
ma poate ajuta un avocat contra cost sa rezolv problema asta definitiv?
Ba da, trebuia notificata casa nationala de asigurari de sanatate, ca aveti domiciliul in strainatate si ca nu mai aveti buletin de Romania si acum puteati sa opuneti in contestare notificarea.
Chiar ca ... stupida :tooth: ..singura problema este ca modelul este luat de afara !!
Acum sincer, cat sa fie contracostul respectiv, calculat din cei 500 lei de plata, ca sa merite??