avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 146 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Stabilire custodie pentru copilul a doi concubini
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Stabilire custodie pentru copilul a doi concubini

Buna ziua,
Doresc o lamurire, va rog, in urmatoarea speta:
Concubini (ambii pana in 30 ani), au un copil de 1 an si jumatate. Copilul poarta numele tatalui dar mama a luat copilul si a plecat la casa ei, unde are si domiciliul, adica la parintii ei. Ce sanse are tatal sa intre in posesia copilului in conditiile in care:
- copilul poarta numele tatalui (numele de familie);
- este inscris la alocatie si la medic de familie la adresa tatalui;
- situatia sociala, familiala si fianciara a mamei este foarte precara;
- fratele mamei, care locuieste la aceeasi adresa cu mama, tocmai a fost eliberat din inchisoare pentru violarea unei copile de 7 ani;
- copilul in cauza este lasat de catre mama in grija unei surori (matusa copilului) care la randul ei are 2 copii (carora le acorda o atentie extreme de superficiala), unul "din flori" si celalalt conceput cu un unchi.
Ba mai mult, mama ii solicita tatalui pensie alimentara!!
Ce sanse are tatal? Trebuie sa se ajunga in instanta? Este un process de durata?

Multumesc anticipat!!!!
Cel mai recent răspuns: kyrakyra_65 , utilizator 02:31, 9 Iunie 2014
trebuie sa cereti instantei sa oblige mama sa va permita sa aveti legaturi personale cu minorul, cu luarea copilului in vacante si weekenduri.
daca sunt motive temeinice ca cele invocate de dvs mai sus, puteti cere chiar sa se stabileasca domiciliul minorului la dvs acasa
va trebui sa cereti in instanta stabilirea domiciliului minorului la dvs. nu este un proces de durata, dar necesita efectuarea unor anchete sociale la domiciliile ambilor parinti, dupa care instanta va aprecia in functie de interesele minorului.
va sfatuiesc sa va angajati un avocat.
Intrebare:
Daca tatal, merge in vizita la copil si il ia cu el acasa, poate fi acuzat de rapire? Si ulterior devine obligatia mamei de a actiona in instanta, daca aceasta doreste custodia copilului?
In situatia descrisa de dvs nu aveti alta varianta decat instanta. Veti solicita stabilirea locuintei la dvs exact cu argumntatia de mai sus, care va tb probata cu martori, inscrisuri si ancheta sociala.

Pt ca un astfel de dosar poate dura si 1 an ori peste, ati putea formula cerere de stabilire provizorie a locuintei minorului la dvs pe calea ordonantei presedintiale.
nu, nu puteti fi acuzat de rapire, insa si dna poate veni sa ia copilul la fel ca si dvs
consultati un avocat pentru ca aveti o situatie foarte neclara

Alte discuții în legătură

Copil minor andreibanu1985 andreibanu1985 vreau sa aduc copilu minor in germania precizez ca mama si copilu au stat 6 luni au acte aici si a mers acasa si acum nu mai vrea sa vina.credeti ca am sanse ... (vezi toată discuția)
Custodie copil cu parinti necasatoriti georgianaavram georgianaavram Buna ziua, am un baietel de 7 luni, sunt impreuna cu tatal copilului de 2 ani, am ajuns intr-un prag critic al neintelegerii si ma intereseaza sa stiu care ... (vezi toată discuția)
Divort minori, mama plecata in strainatate, copilul ramas in tara ciorba ciorba In urma divortului, custodia a ramas comuna iar domiciliul minorului la mama.Mama a plecat in strainatate si a lasat copilul la mine . Ce actiune trebuie sa ... (vezi toată discuția)