Mama mea a fost la notar, impreuna cu bunica si 2 martori(deoarece bunica este semianalfabeta) si a deschis succesiunea. A prezentat acolo actele tuturor fratilor si a fost indrumata spre tribunal deoarece a explicat ca pe cale amiabila nu se va rezolva nimic (deoarece cel putin 2 din frati nu vor sa paraseasca acel apartament neavand unde sa stea si nu ne putem intelege amiabil cu ei). Se considera ca toti cei 5 frati plus bunica au acceptat succesiunea? sau nu? Nu inteleg exact paragraful acesta:
Cel chemat la mostenire- legal sau testamentar- poate accepta mostenirea sau poate renunta la ea.Acceptarea poate fi expresa sau tacita
Referitor la fratele decedat al mamei mele unul dintre copii este minor, iar cel de-al doilea este handicapat (major, dar nu merge, nu vorbeste), m-ar interesa putin si despre ce poate face matusa mea ca sa o ajut si pe ea. Ea tebuie sa faca succesiune si dupa sot si dupa bunicul meu? Va prelua si datoriile sotului? va intrasi in posesia bunurilor ce revin copiilor in situatia data?
Sunt multe intrebari si personal situatia mi se pare extrem de complicata si complexa, va cer scuze ca v-am rapit din timp, astept raspuns.
De asemenea as vrea sa stiu si cat ar costa o consultatie cu un avocat si un posibil onorariu pt a ne putea reprezenta la judecatorie..si cam cat se estimeaza ca va dura.
edit:
4) dupa stabilirea partajului daca nici una din parti nu despagubeste partile celelate cu cotele ce le revin imobilul se va vinde.
cum se va vinde apartamentul in aceste conditii?
Ma voi adresa unui avocat, dar doresc sa ma informez cu privire la anumite lucruri pe care nu le intelegem.