avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1449 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CONCEDIU CRESTERE COPIL PENTRU TATA
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CONCEDIU CRESTERE COPIL PENTRU TATA

Buna seara.In martie 2013 am nascut si am optat pentru concediu crestere copil timp de 2 ani. La momentul respectiv, sotul era salariat de 12 luni, si este si actualmente. Mentionez ca eu am intrat in acest concediu, fiind anterior nasterii in somaj timp de 5 luni, din cauza inchiderii punctului de lucru la care am fost angajata. sotul doreste acum sa demisioneze de la locul sau de munca, si are dreptul la concediu de odihna deoarece nu a primit in ultimii 2 ani. Intrebarea este: este obligat sa ceara acea luna de concediu de crestere copil,acum pana demisioneaza?Daca da, eu voi reintra in somaj timp de 1 luna(mi-au mai ramas o luna si un pic de somaj)? Daca nu doreste sotul acest concediu, ce se va intampla? Mi se va taia ultima luna de indemnizatie? VA MULTUMESC.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 08:38, 6 Iunie 2014
1. Tatal copilului poate intra cel putin o luna in concediu crestere copil (CCC) chiar si dupa ce demisioneaza.

2. Daca tatal nu intra cel putin o luna in CCC atunci CCC al dvs. se reduce cu o luna (adica ultima luna nu veti primi indemnizatie).

3. Asadar dvs. reintrati in somaj in ziua urmatoare aceleia in care copilul implineste 1 an si 11 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu paternal de 1 luna vivi23ro vivi23ro buna ziua daca pe 26 noiembrie 2014 copilul implineste 2 ani si tatal nu a luat inca concediu crestere copil, as vrea sa stiu daca trebuie sa ma intorc la ... (vezi toată discuția)
Concediu ingrijire copil cantorcorina cantorcorina Daca mama beneficiaza de concediu ingrijire copil pana la varsta de doi ani,indemnizatia va fi primita de mama pana inainte cu o luna de implinirea varstei de ... (vezi toată discuția)
2 ani 11 luni ccc ghotycul ghotycul Buna ziua. Am solicitat ccc 2 ani si sotul ar trebui sa intre in decembrie in ccc fiindca fac 1 an si 11 luni. Eu sunt insarcinata acum in 3 luni cu al ... (vezi toată discuția)