avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 260 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Camere de supraveghere la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Camere de supraveghere la bloc

Buna seara,
in blocul in care locuiesc s-au instalat camera de supraveghere, presedintele mi-a spus ca acestea sunt inchiriate pe 2 ani si ca la ele platim numai mentenanta. As vrea sa stiu daca exista aceasta posibilitate pentru asociatiile de proprietari de a inchiria si de a plati numai mentenanta.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: innas , utilizator 09:57, 6 August 2014
In functie de cum s-au inteles cu firma prestatoare, da este posibil, la fel cum este foarte posibil si ca pretul pentru mentenanta sa fie de 10 ori mai mare decat daca ar fi cumparat camerele video :tooth: Cu alte cuvinte nu posibilitatea este o probleme, ci pretul.
nu s-a cerut acordul nici unui proprietar ne-am trezit cu camerele instalate, cand am intrebat pretul kitului de instalare mi s-a raspuns ca" nu a costat nimic, a fost o oferta", apoi cand am insistat mi s-a spus ca sunt inchiriate si ca nu trebuie sa platim decat 5 lei pe luna pentru mentenanta. nu am inteles de unde ar putea veni oferta si destul de ciudat ca sunt inchiriate
Se pare ca s-a facut in cadru ilegal. Evident ca orice este posibil, mai ales la noi in Romania !
Dumneavoastra, in calitate de proprietar, puteti cere in scris informatii despre situatie dar si copii de pe toate inscrisurile legate de problema cu camerele, de ce nu v-a cerut parerea si dumneavoastra, daca exista un tabel semnat (probabil falsificat), ori despre tot ce se intampla in condominiu si nu este in regula dorind sa fiti in cunostinta de cauza.
Cererea este bine sa o faceti in dublu exemplar, iar pe cea ramasa la dumneavoastra sa-i cereti Presedintelui Asociatiei de Proprietari sa va scrie, olograf, ca a primit un exemplar original identic, sa treaca data si sa semneze.
Daca raspunsul pe care vi-l da in termenul legal nu va convine, precum si daca observati ilegalitati in copiile de pe documentele in cauza, puteti face mai departe demersuri in cadrul legal existent pentru finalizarea nemultumirilor cerand indreptarea acestora.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Iunie 2014
Mihail_POPA, utilizator
Da, este posibil sa fie si inchiriate si sa platiti si mentenanta.
Daca ar fi fost sa le cumparati ati fi platit o rata lunara mai mare, dar si mentenanta.
Sau putea doar sa le cumpere si sa nu contracteze mentenanta, iar atunci cand se deteriorau, ati fi platit reparatia sau inlocuirea integral.

Ca sa nu vi se mai para ciudata inchirierea, solicitati presedintelui contractul de inchiriere a acestor camere si va veti convinge mult mai bine decat intreband pe forum ca sa primiti raspunsuri care sa nu va spuna nimic.
As dorii sa pun in lumna si un alt aspect al acestei probleme si anume dreptul la spatiu privat adica nu stiu dar e un fel de a spiona oameni mereu adica o sa se ajunga sa zica cel domn presedinte de asciatie vezi ca nu stiu cate persoane trecut pe la tine sau c cauta cutarescu la tine etc.
Cat despre protectia contra infractorilor nu stiu de ce dar ma indoiesc ca face mare chestie
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Iunie 2014
alina_25, utilizator

Alte discuții în legătură

Activ si pasiv asociatie proprietari ina1967 ina1967 Pot solicita Primariei de sector Activul si Pasivul asociatiei de proprietari? (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari - venituri din antene pe bloc calistita calistita sunt administrator bloc, locatarii de la o scara de bloc solicita extrasul de cont sa fie afisat la avizer cu veniturile din cont,conform carei Legii se cere ... (vezi toată discuția)
Afisarea hotaririi adunarii generale ContSters241026 ContSters241026 Niciodata Comitetul Executiv sau Adunarea Generala a As.De Proprietari a blocului in care locuiesc NU AU AFISAT la loc vizibil HOTARARILE LUATE DE ... (vezi toată discuția)