avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Scurgere apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Scurgere apartament

Ma confrunt cu urmatoarea problema: stau intr-un bloc vechi in care scurgerile de la apartamente trec prin apartamentul de dedesupt, nefiind incastrate in plafon. De acolo se racordeaza la scurgerea principala(coloana). Teava care vine de la vecinul de deasupra mea si se racordeaza la coloana s-a fisurat si picura. Am contactat un instalator si mi-a spus ca trebuie schimbata. Intrebarea este: Cine trebuie sa plateasca lucrarea? Eu, pentru ca teava se afla pe proprietatea mea, sau vecinul, pentru ca , practic, scurgerea este a dansului? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:53, 7 Iunie 2014
teava este a blocului, normal ar fi aceasta reparatie sa o faca asociatia de proprietari, daca vb de o teava comuna.
daca este o teava ce provine de la scurgerea vecinului dvs, el trebuie s-o repare. rugati-l s-o repare daca nu treceti la masuri coercitive
Vecinul pentru ca este teava lui, apa lui, scurgerea lui si va produce un prejudiciu dvs. Insa fiindca dvs. sunteti un om care isi vede interesul si avand in vedere ca teava costa aprox 15 lei, recomandabil este sa o platiti dvs, si sa scapati de problema (sau sa o lipiti cu poxilol sau poxilina si gata).

P.S. nu intrati in conflict pentru nimic atunci cand stati cu apa deasupra capului
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Iunie 2014
trandafir2, moderator
Nu.instalatia in discutie intra in responsabilitatea exclusiva a proprietarului care se deserveste de respectiva scurgere
Partea comuna este strict pana la T-ul de racord al fiecarei scurgeri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine repara si plateste reparatia conductelor scurgere din garajul de sub bloc? serpe66 serpe66 Situatia este asa...am un garaj sub bloc de 4 etaje....prin garajul meu trec aproape toate conductele de scurgere ale blocului/tronsonului (scurgere menajera, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. locuiesc la parterul unui bloc de 4 etaje. acum 2 ... Tudor20012001 Tudor20012001 Buna ziua. Locuiesc la parterul unui bloc de 4 etaje. Acum 2 zile mi s-a adus la cunoștință de către un vecin ,că se scurge apa prin țeavă de scurgere ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! cine este proprietarul conductei (tuburi si coturi ... dusabin dusabin Buna ziua! Cine este proprietarul conductei (tuburi si coturi din fonta) care preia apa menajera de la chiuvete si cada baie (aflate in apartamentul ... (vezi toată discuția)