avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 322 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Contributii SRL - D
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Contributii SRL - D

Buna ziua,

La un salariu brut de 500 lei, un SRL -D ce contributii plateste atat ca angajator cat si la angajati. Imi poate face cineva un calcul? Am vazut ca e si o plafonare. Sunt la inceput si nu prea ma descurc
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: lorip , utilizator 12:23, 11 Iunie 2014
Calculator salarii: www.avocatnet.ro/content/cal...

Potrivit OG 6 /2011 pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii tineri:

Art. 5. - Microîntreprinderea aparţinând întreprinzătorului debutant beneficiază de următoarele facilităţi:

c) scutirea de la plata contribuţiilor de asigurări sociale datorate de angajatori, potrivit legii, pentru veniturile aferente timpului lucrat de cel mult 4 salariaţi, angajaţi pe perioadă nedeterminată. Aceasta perioadă constituie stagiu de cotizare în sistemul public de pensii, iar pentru stabilirea şi calculul drepturilor prevăzute de Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările şi completările ulterioare, se utilizează câştigul salarial mediu brut lunar, pentru care asiguratul plăteşte contribuţia individuală de asigurări sociale. Pentru fiecare salariat, scutirea nu se acordă pentru veniturile salariale lunare care depăşesc cuantumul câştigului salarial mediu brut pe economie din anul anterior;

Deci nu calculati contributia de asigurări sociale datorata de societate.

In D112 completati B.1.1. SCUTIRI DE PLATÃ, Beneficiar OUG 6/2011 (valabil din 02/2011)
Ultima modificare: Marți, 10 Iunie 2014
Ioan Petru Butariu, Contabil
Multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii sociale la un srl-d gabihob gabihob In cazul unei firme nou infiintate se aplica scutiri de la plata contributiilor sociale pentru salariati daca firma este o SRL-D? Daca da, despre ce ... (vezi toată discuția)
Srl-d anairam_unid anairam_unid Buna ziua Stie cineva pentru un srl-d care sunt contributiile care nu se platesc? (vezi toată discuția)
Angajatul cu cim cu jumătate de normă la srl-d. e scutit sau nu angajatorul de partea lui de cas? Danielabiris77@yahoo.com Danielabiris77@yahoo.com O societate de tip SRL D poate beneficia de scutirea CAS conf art 5 din OUG 6/2011 pentru partea de CAS ce trebuie sa o plateasca angajatorul (SRL D) pentru ... (vezi toată discuția)