avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legea retrocedarilor 165/ 2013
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legea retrocedarilor 165/ 2013

Va rog sa-mi dati si mie un raspuns clar si pertinent. Am doua dosare depuse la ANRP, inregistrate in aprilie 2013 (pentru Lg 10) si ianuarie 2013 (pentru Lg 18),ambele avand la baza hotarari judecatoresti.Am sunat acum 2 saptamani sa aflu situatia lor si spre stupoarea mea mi s-a spus ca au fost inregistrate si lasate in arhiva si nu s-a facut nici o mentiune in dreptul lor sa fie date in lucru sau ca ar mai treb cmpletate cu ceva documentatie. Am depus sesizare acu 3 saptamani prin mail,am depus sesizare in scris acu 2 saptamani.Nici un raspuns. Astazi am sunat iar si mi s-a spus ca dosarul la legea 18 a fost dat in lucru ca sunt mai putine dosare si ca in max 3 ani se solutioneaza. Si ca celalalt dosar nu a fost dat in lucru pentru ca probabil hotarrea judecatoreasca ii obliga doar la inregistrare si,citez: ' noi am facut ce ne-a obligat instanta,l-am inregistrat'.Si la intrebarea mea cand va fi dat in lucru sau ce se va intampla cu el,mi s-a raspuns ca va trebui solutionat si acesta la un moment dat. Si mi s-a spus ca oricum termenul lui de solutionare este de 5 ani,asa ca mai este de asteptat. Ca amandoua dosarele se incadreaza la Legea 165.Spuneti-mi va rog,daca aceasta modalitate de solutionare a dosarelor este corecta si ce-as putea face eu pentru a obliga ANRP sa de-a in lucru si dosarul la legea 10? Mi s-a spus ca 3 ani de zile comisia de evaluare n-a functionat asa ca sunt multe dosare de rezolvat. Desi,tot aceeasi doamna imi spune ca au solutionat si dosare cu numere mult mai mari ca ale mele. Si nu inteleg daca au fost inregistrate nu era de competenta lor sa duca procedura mai departe si sa nu astepte eventual inca o hotarare judecatoreasca care sa le spuna ce sa faca cu dosarul?Va multumesc mult
Ultima modificare: Miercuri, 11 Iunie 2014
ContSters308212, utilizator

Alte discuții în legătură

Primaria ignora cererea de a depune dosar la anrp sau de a restitui terenul GermanAlex GermanAlex Conform legii nr. 165 din 16 mai 2013, daca primaria nu mai are teren de restituit pe vechea locatie, trebuie sa faca un dosar si sa-l trimita la ANRP pentru ... (vezi toată discuția)
Despagubiri anrp legea 10/2001 IonDanielIon IonDanielIon Buna ziua! In anul 2010 am obtinut in instanta modificarea unei dispozitii a primarului prin care s-a dispus ca despagubirea sa fie pentru tot imobilul care ... (vezi toată discuția)
Cum procedez lipsa nejustificata inaintare dosar catre anrp solutionare dispozitie despagubiri legea 10/2001 mateiconstandan mateiconstandan Care este procedura legala de urmat in situatia in care PMB a emis in anul 2005 o Dispozitie de acordare masuri reparatorii in baza Legii 10/2001 , dar, ... (vezi toată discuția)