avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cetatenie americanã
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cetatenie americanã

Buna ziua,
Tatal copilului meu, cetățean american dorește ca fiul nostru sa aiba si cetatenie americană. In condițiile in care noi suntem separati, iar el are deja o alta familie, as dori sa stiu daca demersul de obținerea a cetățeniei ar implica o sedere de câteva luni pe an in in SUA, respectiv cele 6 luni care se solicita in momentul in care esti rezident pe teritoriul lor. Eu si fiul meu locuim in Romania, eu nu am cetatenie americană si nu as dori ca el sa fie departe de mine oe o perioada lunga de timp, dar nici nu vreau sa ii restricționez dreptul de a fi si cetățean american.
Rugămintea mea este sa ma lamuriti in aceasta chestiune.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 18:08, 7 Iulie 2014
Fiul dvs. are si cetatenie americana, prin insasi nasterea sa din parinte de cetatenie americana. La fel este si roman, intrucat dvs. sunteti romanca. Nu este necesar sa solicitati cetatenia americana si nici ca minorul sa locuiasca pe teritoriul american. Este necesar decat ca tatal copilului dvs. in calitate de cetatean american sa solicite transcrierea certificatului de nastere romanesc al fiului dvs.(daca copilul a fost nascut in Romania). Atat. Pentru acesta sa nu uitati ca certificatul romanesc trebuie mai intai apostilat la prefectura de domiciliu din Romania si mai apoi, in original trimis tatalui copilului in America. Solicitati-i tatalui copilului dvs.sa va informeze cu privire la actele necesare in vederea transcrierii certificatului de nastere al fiului dvs. Dupa obtinerea certificatului american tatal va putea solicita pentru copil un pasaport american.
foarte folositor raspunsul dvoastra.deoarece fetita mea are tata care a devenit cetatean american prin casatorie .dar citisem pe siteul lor ca cetatenia americana se obtine numai daca minorul este in custodia parintelui cetatean american.
Tatal a devenit american dupa nasterea fiicei dvs? Atunci pentru ca si fiica dvs. sa aida cetatenia americana la dobandirea de catre parinte a cetateniei trebuia ca acesta sa mentioneza in cerere ca are un copil si ca doreste ca acesta sa obtina cetatenia odata cu el. Daca insa copilul este nascut dupa ce tatal avea deja cetatenia americana este de la sine inteles ca si copilul este cetatean american deoarece la data nasterii sale unul din parinti era american.
tatal fetitei a devenit cetatean prin casatoria dupa nasterea fetitei.s a casatorit in 2009 si fetita s a nascut in 2008.sa inteleg ca pina la urma nu are dreptul la cetatenie fetita mea ...:(
In aceasta situatie nu. Daca la data obtinerii cetateniei americane tatal nu si-a trecut si copii in cerere, acestia nu au dobandit cetatenia odata cu el si deci trebuie formulata o noua cerere. faceti o intrebare la Ambasada Americii din Romania.
Ultima modificare: Luni, 7 Iulie 2014
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinerea cetateniei romane pentru copil nascut in sua ilie0001 ilie0001 Buna ziua, Va rog sa ma consiliati in urmatoarea situatie: Am baiatul in SUA, are si cetatenie romana si americana. Acum are un copil nasut in America (mama ... (vezi toată discuția)
Obtinere cetatenie româna pt copil 1an si jumatate Elisacucu Elisacucu Buna ziua, Copilul meu este născut in SUA, cetățean american. Eu sunt maritata cu tatăl lui, cetățean roman-american. In luna Iunie 2011 m-am ... (vezi toată discuția)
Fiul meu are 21 de ani si vrea sa obtina carte de identitate ... d2011 d2011 Fiul meu are 21 de ani si vrea sa obtina carte de identitate si domiciliul in Romania. Ce trebuie sa faca pentru a obtine prima carte de identitate considerand ... (vezi toată discuția)