avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Acte necesare plecarii cu copilul din tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Acte necesare plecarii cu copilul din tara

Buna ziua,
Sunt o mamica divortata ,copilul fiindu-mi incredintat spre crestere si educare.
Vreau sa plec din tara cu tot cu copil,sa muncesc, pentru o perioada mai mare.
Ce acte am nevoie?
Am inteles ca hotararea judecatoreasca trebuie sa fie definitiva?In hotararea mea nu am gasit sa scrie ca este definitiva , ce trebuie sa fac? Cui sa ma adresez?Am nevoie si de acordul lui pentru a pleca cu copilul?Mentionez ca tatal copilului nu a contribuit cu nici un leu la cresterea lui,eu sunt unica intretinatoare a familiei.
Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 12 Iunie 2014
andreeaea, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:17, 12 Iunie 2014
Nu ati schimbat buletinul de cand ati divortat ?
Intreb pt ca daca l-ati schimbat, ati avut nevoie si de hotarare si ca s-o puttei folos trebuia sa fie legalizata cu formula definitiva si irevocabila. daca aveti timbru si stampile pe ea, e buna.
In baza hotararii ii faceti copilului pasaport si tot in baza ei iesiti. Nu aveti nevoie de acordul tatalui ( daca prin hotarare aveti copilul in incredintare)
Am schimbat buletinul cu noul nume.
Referitor la hotarare(timbrata si stampilata) , am inteles ca trebuie sa scrie pe ea ca e definitiva si irevocabila...???
Daca v-a folosit la evidenta populatiei inseamna ca e ce trebuie.
Pe stampila dreptunghiulara sau pe langa ea, macar scris cu pixul "definitiva si irevocabila".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate scoate un copil minor trecut pe numele tatalui fara acordul lui? regizor regizor Buna ziua...Am si eu o intrebare...As dori sa aflu cum pot merge impreuna cu copilul care este minor in alta tara...coplul fiind trecut pe numele tatalui ... (vezi toată discuția)
Acordul tatalui vatavumihaela vatavumihaela buna ziua,vreau sa plec din tara cu fetita , sunt div de 2 ani , divortul sa efectuat in lipsa lui , fetita mia fost incredintata iar el nu are program de ... (vezi toată discuția)
Plecare din romania cu un minor tsimona tsimona BUNA,CINE MA POATE AJUTA SA IMI SPUNA,,,AM DIVORTAT SI AM O FETITA DE 2ANI MIA FOST INCREDINTATA MIE DEFINITIV..EU AS DORI SA PLEC IN ITALIA CU FETITA SI ... (vezi toată discuția)