avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 381 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drepturi echipament cadre militare in caz de demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drepturi echipament cadre militare in caz de demisie

Buna ziua!
Ma intereseaza daca , in caz de demisie din MApN, cadrele militare mai beneficiaza de drepturile de echipament neprimite, proportional cu perioada din an lucrata. Ma intereseaza in special pentru cadrele militare sub 10 ani vechime, care cf. unui ordin al Ministrului MApN nu beneficiaza de aceste drepturi decat sub forma de echipament, nu si de bani. La demisie, daca nu au primit echipamentul pe anul in curs, nu e normal sa primeasca contravaloarea in bani pentru cat au lucrat? Care ar fi baza legala in care sa cer aceste drepturi?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:54, 14 Iunie 2014
1. baza legala se află chiar în regulamentele dvs. militare privind ”Normele de echipare ale cadrelor militare pe timp de pace si razboi” .La demisie nu mai primiti nimic ;
2. ”aranjati” cu ofiterul ce se ocupă cu acest serviciu ca sa primiti potrivit normelor de echipare (se defineste detaliat pe efecte anticipat pe un an) ca sa primiti cu prioritate tot necesarul LA ZI de echipament-bonuri, de la depozit cele specifice etc ;
3.nu doresc a ma amesteca în necazurile/interesele altora dar : în viata civilă NU VETI MAI AVEA ceea ce aveti acum în cadrul M.Ap.Nationale (stiu bine ceea ce afirm, o stiti si dvs.), daca doriti sfatul meu cumva: răbdati ”cu tarie” greutatile si privatiunile serviciului militar, pentru nimic în lume nu plecati din acel minister! Nu pot spune mai multe.
Reguli pentru aplicarea normelor privind echiparea militarilor

Art. 32
(1) Data incetarii drepturilor de echipament ale cadrelor militare se considera prima zi a lunii urmatoare celei in care au trecut in rezerva.
(2) Drepturile de echipament se lichideaza astfel:
a) daca s-au acordat in bani sau a fost distribuit echipament in natura, se considera legal acordate;
b) daca nu s-au distribuit, se acorda numai echivalentul in bani al drepturilor calculate pentru lunile de activitate in randul cadrelor active;
c) echipamentul care se executa local, pe masuri si probe, se considera legal acordat numai daca a fost ridicat de cadrul respectiv;
d) echipamentul primit pe baza de raport, cu anticipatie, se recupereaza integral de la beneficiari prin achitarea contravalorii lor la preturile din lista de preturi comunicata de Directia generala management logistic si administrativ.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Norma de echipare in armata d-sophia d-sophia Buna ziua Numele meu este DELCEA S. si lucrez intr-o unitate militara Din anul angajarii si pana in prezent primeam echipament cand vroiau sefii si acel ... (vezi toată discuția)
Pt ofiterii mapn se poate merge in instanta pe litigiu de munca conf cod muncii ? Krissia . Krissia . Pentru ofiterii MAPN se poate apela la Tribunal - sectia litigii de munca pt daune morale, hartuire psihica, anulare acte administrative si repunere in ... (vezi toată discuția)
Concediu paternal cadre militare. Yoyoo_ Yoyoo_ Buna ziua,m-ar interesa si pe mine daca pana la urma sunt stabilite ceva norme care sa faca referile la acordarea dreptului cadrelor militare,:(( cadrele ... (vezi toată discuția)