avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Sechestru pus pe o parte din imobil
Discuție deschisă în Executare silită

Sechestru pus pe o parte din imobil

Buna ziua,
Doresc sa achizitionez o casa a familiei(10 mostenitori printre care si mama mea). Problema este cu o matusa de-a mea careia, din cauza neplatii taxelor, i s-a pus sechestru pe partea ei din casa. Cum as putea sa cumpar imobilul in aceste conditii? Exista posibilitatea ca, la un notar, in prezenta matusii mele si a unui functionar ANAF sa platesc catre ANAF valoarea partii matusii mele pentru ridicarea sechestru(si daca da as putea intra astfel in proprietatea partii acesteia?)? Precizez ca datoria catre ANAF a matusii mele este mai mare decat valorea partii din casa pe care o detine.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Claudiu Daniel Hentea , Mediator 02:06, 19 Iunie 2014
Luand pe rand intrebarile:
1. Nu cred ca ANAF sa execute vreodata o cota-pate dintr-un imobil
2. Cred ca cel mai simplu ar fi sa cumparati de la matusa cota pe care o detine, cu tot cu sarcini, dupa aceea sa achitati datoriile catre ANAF, acestia radiaza sarcina si ati incheiat problema.
3. Nu cred ca un reprezentant ANAF sa se deplaseze la un notar.
4. Platind creantele care greveaza o cota de proprietate nu va vor face automat proprietarul acelei cote parti.

Este posibil ca eu sa nu fi inteles corect, in sensul in care doriti sa achitati doar contravaloarea cotei si nu a intregii creante catre ANAF. In aceasta situatie, adresati-va ANAF, si vedeti ce solutie va ofera ( plata integrala a creantei, plata sumei pe care o propuneti, evaluarea imobilului si plata cotei, etc...)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eu si sotul meu detinem 13/16 dintr un imobil,fratele doar 3/16.fratele ... getaiordan getaiordan Eu si sotul meu detinem 13/16 dintr un imobil,fratele doar 3/16.Fratele meu,care nu locuieste acolo si nici macar nu stiu unde,cred ca are ceva datorii.Am fost ... (vezi toată discuția)
Partaj imobil- rate achitate inainte si dupa casatorie robix robix Buna ziua! In 1980 am incheiat un contract de v-c avand ca obiect achizitionarea unui apartament in rate pe o perioada de 20 ani. La acea perioada eram ... (vezi toată discuția)
Coproprietate pe cote parti. reguli privind plata impozitului si vanzarea cris_89 cris_89 In urma succesiunii facute in urma decesului bunicului, mama mea a mostenit o jumatate dintr-o proprietate (casa parinteasca) iar cealalta parte a fost ... (vezi toată discuția)