avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertiza judiciara accident de munca si boala ...
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertiza judiciara accident de munca si boala profesionala

Buna ziua.

Se poate efectua o expertiza pe baza certificatului decizie medicala, care sa constate ca decesul unei persoane a fost un accident de munca?

Precizez ca decesul a survenit in anul 2000, iar pe decizia medicala scrie ca decesul a survenit prin boala contractata in timpul si din cauza indeplinirii obligatiilor militare.

Ce tip de expertiza se poate efectua? in medicina muncii sau in medicina legala?

Exista o lista cu astfel de experti?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 12:51, 19 Iunie 2014
Pentru a se ajunge la expertiza tehnica judiciara/ expertiza criminalistica, trebuie deschisa actiune in instanta si solicita instantei sa aprobe o expertiza tehnica judiciara in specialitatea protectia muncii, care sa confirme ca evenimentul produs a fost cercetat/ incadrat ca accident de munca si/ sau boala profesionala.
Expertul desemnat de catre instanta va fi luat din lista existenta pe site-ul MJ, cu persoane autorizate. Exista o conditie: expertul desemnat de catre instanta, sa efectueze expertiza tehnica judiciara, sa aiba acces in institutie militara/ sa aiba acces la documentele intocmite de catre specialisti ssm din cadrul unitatii unde a activat persoana in cauza/ la documente intocmite de catre inspectie specializata din cadrul MApN si/ sau comisie de cercetare accident de munca numita de catre comandantul unitatatii militare respective, unde s-a imbolnavit persoana in cauza.
Aceleiasi instante i se va solicita sa aprobe o expertiza tehnica judiciara pentru confirmarea deciziei medicale prin care s-a constatat ca decesul s-a datorat unui accident de munca si/ sau boala profesionala, in timpul desfasurarii de activitati de catre persoana in cauza. Aceasta expertiza se poate efectua de catre Institutul national de criminalistica, prin experti specializati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua ,va rog sa-mi recomandați un expert criminalist în ... Nita Nicolae Nita Nicolae Bună ziua ,Va rog sa-mi recomandați un expert criminalist în cazul unui accident auto capabil sa facă o simulare pentru stabilirea reala a locului de ... (vezi toată discuția)
Administrare expertiza tehnica auto Irina S. Irina S. Daca bunul mobil se afla in alt oras decat cel in care are loc cercetarea penala (parchetul dupa domiciliul suspectului) , se poate solicita ca expertiza ... (vezi toată discuția)
Expert parte iris141 iris141 Buna ziua. Va rog frumos sa ma ajutati cu clarificari referitoare la rolul expertului parte in cazul efectuarii unei expertize criminalistice (accident rutier) ... (vezi toată discuția)