avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Penalitati creanta executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Penalitati creanta executare silita

Un debitor nu si-a achitat creanta decat partial. Executorul l/a somat cu restul sumei calculate de contabil dupa ce s-a incuviintat executarea. Debitorul a facut contestatie ce a dost respinsa si apoi si apelul a fost respins. Se poate solicita prin executor si penalizarile de intarziere care sunt stipulate in contractul de arenda pentru fiecare zi de intarziere ?
Cel mai recent răspuns: Claudiu Daniel Hentea , Mediator 01:32, 19 Iunie 2014
Se poate solicita actualizarea sumei initiale cu indicele de inflatie
poate mai multe detalii....suma din care debitorul a achitat o parte, facea parte tot dintr-un titlu executoriu, sau executarea a survenir doar pentru diferenta? Debitorul, pe ce motive si-a fondat contestatia?
De principiu, prin executor se pot solicita dobanzile legale prevazute in graficele BNR

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reactualizare suma Alina-Adriana Visirin Alina-Adriana Visirin De la ce data trebuie actualizata o suma de bani cu rata inflatiei, avand in vedere ca in ordonanta de plata instanta ordona: \"Someaza pe debitoare sa ... (vezi toată discuția)
Incuviintare executare silita blueblue blueblue Buna ziua, Executorul judecatoresc are nevoie de incuviintarea instantei inainte de emiterea somatiei de plata pentru un credit neachitat? Ce cheltuieli de ... (vezi toată discuția)
Actualizare pret cu rata inflatiei sxamo39_p sxamo39_p In 2004 am executat silit un imobil al uni debitor, bunul fiind adjudecat, iar pretul distribuit. Ulterior debitorul a formulat contestatie la executare si a ... (vezi toată discuția)