avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune-acceptare tacita
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune-acceptare tacita

Buna ziua,va rog sa imi dati un sfat cum sa trec cat mai simplu peste urmatoarea situatie: mama mea a decedat pe data de 4 ianuarie 2014 succesori sunt sotul supravietuitor( tatal meu), eu si trei nepoti copii sorei mele decedate.Stim cotele ce ne revin fiecaruia,ne intereseaza ce acte cat mai simple putem face pt.acceptarea tacita a succesiunii pt ca tatal meu in varsta de 89 de ani sa fie cat mai putin tulburat. Putem sa nu facem nimic acum si sa dezbatem succesiunea dupa decesul tatalui meu? Mentionez ca nu exista nici o nentelegere intre mostenitori.

Cel mai recent răspuns: 3UGA , utilizator 10:04, 30 Decembrie 2014
Inregistrati la notar o declaratie de acceptare dupa mama si asteptati.....
Va multumesc.
Dar daca dumneavoastra sunteti fica mamei decedate(adica nu sunteti fica vitrega), nu inteleg ce mai cauta nepotii in discutie
Ultima modificare: Marți, 30 Decembrie 2014
3UGA, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune-instrainare bun. adela-21 adela-21 buna ziua, o intrebare as avea in legatura cu o mostenire. Parintii mei cand s-au casatorit mama avea o fica din alta casatorie, acum 9 ani tatal meu a ... (vezi toată discuția)
Probleme succesiune geo83 geo83 Buna seara Am urmatoarea problema .Tatal meu vitreg a decedat ,mama a deschis dezbaterea succesiunii .Mentionez ca tatal meu vitreg nu a avut copii.El are ... (vezi toată discuția)
Succesiune - de unde sa incep? Langa Geta Langa Geta Va rog sa-mi dati un sfat legat de urmatoarea situatie: Tatal meu a decedat la 1 nov 2009. La o verificare a actelor care s-au aflat in posesia sa am ... (vezi toată discuția)