avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Schimbare din functie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Schimbare din functie

Buna ziua.
Din data de 20.03.2014 sunt in concediu medical pentru o operatie complicata.
In data de 18.02.2014 in urma evaluarii anuale a personalului (fiind societate cu capital de stat, din subordinea consiliului judetean), nota finala acordata a fost stabilita cu rea intentie de catre directorul tehnic, asa ca am contestat-o in termenul legal, contestatie formulata catre directorul general (contestatia a fost inregistrata dar a fost distrusa sau nu neprezentata dir. gen!!).
Dupa primirea raspunsului nemultumitor si fara a tine cont de contestatia mea si peste termenul legal stabilit pentru rezolvarea contestatiei (de 5 zile de la data de 18.02.2014), tocmai in luna mai, am actionat in judecata angajatorul in termen de 30 de zile.
Am contestat :
-nerespectarea tuturor termenelor stabilite prin decizie interna atat pentru stabilirea notei de evaluare cat si de formulare a contestatiei cat si
-neluarea in calcul a contestatiei (a fost distrusa, eu avand exeplarul nr. 2 aflat in posesia mea, cu nr. de inregistrare de la secretariat!!).
INTREBARI:
1. se poate face de catre angajator schimbarea din functia de sef birou (in baza evaluarii nefavorabile), cu toate ca sunt in concediu medical si cu actiune de cerere de chemare in judecata depusa de catre mine?
2. actiunea din instanta anuleaza pana la o decizie finala si irevocabila a Tribunalului, evaluarea facuta de seful meu?
3. se pot cere daune morale, daca se decide de catre tribunal ca dir. tehnic a facut evaluarea cu rea credinta si netinandt cont efectiv de activitatea mea foarte buna (evaluarea subiectiva si cu rea credinta a fost facuta deoarece eu am semnalat in anul 2013 dir. gen. prin referate scrise multe neregului si ilegalitati (unele penale!!), ceea ce l-a enervat f. tare pe dir. tehnic!!)
4. se poate face si plangere penala avand in vedere datele relatate mai susu?Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: carasclaudiu , utilizator 18:32, 6 Iulie 2014
1. se poate face de catre angajator schimbarea din functia de sef birou (in baza evaluarii nefavorabile), cu toate ca sunt in concediu medical si cu actiune de cerere de chemare in judecata depusa de catre mine?

Modificarea c.i.m.in timpul concediului medical nu este posibila. In cazul suspendarii contractului individual de munca, se suspenda toate termenele care au legatura cu incheierea, modificarea, executarea sau incetarea contractului individual de munca, cu exceptia situatiilor in care contractul individual de munca inceteaza de drept.

2. actiunea din instanta anuleaza pana la o decizie finala si irevocabila a Tribunalului, evaluarea facuta de seful meu?

Nu anuleaza evaluarea, depunerea actiunii in instanta. Numai dupa pronuntarea instantei se poate vorbi su nu de anularea evaluarii.

3. se pot cere daune morale, daca se decide de catre tribunal ca dir. tehnic a facut evaluarea cu rea credinta si netinandt cont efectiv de activitatea mea foarte buna ....

Asa ceva trebuia deja mentionat in cererea de chemare in judecata.

4. se poate face si plangere penala avand in vedere datele relatate mai susu?

Probabil ca pentru abuz in serviciu doriti sa depuneti plangere penala.
Multumesc mult, dar mai am 2 intrebari lamuritoare si anume:
1. din ce am relatat eu, se incadreaza la abuz in serviciu aceste fapte dr. tehnic?
2. pot face o completare la cererea de chemare in judecata sau ce altceva, pt. a solicita daune morale in situatia data?
Multumesc din suflet!
1. din ce am relatat eu, se incadreaza la abuz in serviciu aceste fapte dr. tehnic?

Potrivit art.297 alin.1C.pen., abuzul în serviciu constă în fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.

Aşadar, din analiza textului rezultă că subiectul activ nemijlocit al infracţiunii este calificat, respectiv trebuie să aibă calitatea de funcţionar public.

2. pot face o completare la cererea de chemare in judecata sau ce altceva, pt. a solicita daune morale in situatia data?

Codul de procedura civila dispune :
Art. 204: Modificarea cererii de chemare in judecata

(1) Reclamantul poate sa-si modifice cererea si sa propuna noi dovezi, sub sanctiunea decaderii, numai pana la primul termen la care acesta este legal citat. In acest caz, instanta dispune amanarea pricinii si comunicarea cererii modificate paratului, in vederea formularii intampinarii, care, sub sanctiunea decaderii, va fi depusa cu cel putin 10 zile inaintea termenului fixat, urmand a fi cercetata de reclamant la dosarul cauzei.
(2) Cu toate acestea, nu se va da termen, ci se vor trece in incheierea de sedinta declaratiile verbale facute in instanta cand:
1.se indreapta greselile materiale din cuprinsul cererii;
2.reclamantul mareste sau micsoreaza cuantumul obiectului cererii;
3.se solicita contravaloarea obiectului cererii, pierdut sau pierit in cursul procesului;
4.se inlocuieste o cerere in constatare printr-o cerere in realizarea dreptului sau invers, atunci cand cererea in constatare este admisibila.
(3) Modificarea cererii de chemare in judecata peste termenul prevazut la alin. (1) poate avea loc numai cu acordul expres al tuturor partilor.
multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de atacare in instanta a rezultatului evaluarii anuale carasclaudiu carasclaudiu Buna ziua. Doresc sa stiu daca este stipulat undeva care este termenul de a ataca in instanta, la tribunal, rezultatul evaluarii anuale pentru salariatii unei ... (vezi toată discuția)
Concediere cipita cipita am solicitat angajatorului o adeverinta de salariu pentru a accesa un credit, la 4 zile dupa aceasta cerere am fost convocat pentru abatere disciplinara la ... (vezi toată discuția)
Cerere aditionala la contestatie concediere catalinp11 catalinp11 buna ziua. am facut o contestatie la o deczie de concediere prin care am cerut anularea deciziei si reincadrarea in functia detinuta. insa, am uitat sa ... (vezi toată discuția)