avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Servicii intracomunitare-operatiune triunghiulara
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Servicii intracomunitare-operatiune triunghiulara

Buna ziua!
Daca societatea A,inregistrata in Romania in scopuri de TVA,presteaza servicii si vinde diverse materiale catre o alta societate B din Romania,dar facturarea se face catreo a treia societate C,inregistrata in Ungaria,Facturile emise de societatea A catre societatea C sunt purtatoare de tva?Exista regim diferit din acest pct de vedere pt anul 2013? dar pt 2014?
Este foarte urgen,va mltumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert PFA , Contabil 14:47, 28 Iunie 2014
Buna ziua,
Difera prestarea serviciilor de livrarea de bunuri.
In functie de ceea ce faceti, cititi cu atentie art. 132 "Locul livrării de bunuri" si art. 133 "Locul prestării de servicii " din Codul Fiscal si o sa va lamuriti.



Am citit articolele,la fel si art 150 CF,concluzia mea este aceea de a factura cu tva si serviciile si produsele.Mai vroiam si alte parere,daca s-a mai confruntat cineva cu acest caz.Multumesc frumos!
Ultima modificare: Marți, 24 Iunie 2014
madalina_oprea, utilizator
Serviciile fara tva: locul prestarii este locul unde are sediul clientul( ungaria) cf, art 133, 1
Bunurile cu tva. locul livrarii este locul unde se duce marfa ( ro)
Asta daca nu intrati in exceptii( nu stiu dsp ce bunuri-serv este vorba) art 133, alin 4, 5

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatii pe factura roxanacobeanu roxanacobeanu Mai este obligatoriu sa trecem pe facturi numele si CNP celui care intocmeste factura? (vezi toată discuția)
Factura intracomunitara din israel mericami mericami buna seara am o factura de vanzare catre Israel ,este facuta cu tva unde o bag in decontul de tva ,pt ca in 390 nu se trece ? a ce rand? multumesc (vezi toată discuția)
Platesc sau nu tva- rog un raspuns urgent!!! (trebuie sa stiu pana maine) BODNARASN BODNARASN Buna ziua, V-as ruga un sfat sau o parere pentru urmatoarea situatie: O societate nou infiintata a achizitionat un teren pe care un constructor a ridicat o ... (vezi toată discuția)