avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 108 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Compensarea in bani a concediulu de odihna neefectuat ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Compensarea in bani a concediulu de odihna neefectuat in cazul demisiei

Buna!
As dori sa stiu daca angajatorul e obligat sa acorde salariatului compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat pe anul in curs, in cazul incetarii contractului de munca prin demisie.
Daca da, la cat timp dupa incheierea activitatii trebuie acordata suma respectiva?
Cel mai recent răspuns: tudor2005 , utilizator 10:29, 8 Iulie 2005
Da, exista obligatia compensarii in bani a concediului de odihna neefectuat si in cazul demisiei. Compensarea se acorda de obicei la lichidare.
Corect. Insa compensarea in bani se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat in anul respectiv.
Deci , presupunand ca eu mai am 15 zile de co de anul trecut si nu mi-am luat deloc anul acesta, voi primi, daca imi dau demisia, plata pentru cele 15 zile de a nul trecut, si pentru aproximativ jumatate din totalul de zile de co de anul acesta, nu?
Multumesc pentru raspunsuri!

Oricum, lichidarea cand ar trebui sa se faca? In ultima zi in care persoana respectiva lucreaza in firma, sau in urmatoarea zi din luna in care se acorda in mod obisnuit salariul?
(de ex. in firma in care lucrez salariul se da in data de 10 pentru luna precedenta, nu in data de acordare a salarilor trecuta in cartea de munca...)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensare in bani pt.co neefectuat Ileana2013 Ileana2013 Lucrez la o firma in faliment ; pentru anul 2014 nu a existat ( din partea angajatorului) planificare pentru efectuare CO dar nici eu nu am solicitat zile de ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna neefectuat dust_in_the_wind dust_in_the_wind ce se intampla in cazul incetarii cim fara ca salariatul sa fi avut co aferent perioadei lucrate pentru anul in curs (inca mai are zile de co neefectuat din ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna neefectuat in anul anterior matey matey Ce credeti, se poate prevala angajatorul de art. 141 alin. (4) Codul Muncii şi de Regulamentul de ordine interioara atunci cand refuza plata concediului de ... (vezi toată discuția)