avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Majorare chirie ANL
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Majorare chirie ANL

Cand se recalculeaza chiria ANL pentru titularii de contract care au implinit 35 de ani si care au contracte incheiate de mai mult de 5 ani? Fix la implinirea varstei de 35 de ani sau la urmatoarea prelungire a contractului ?
Studiind legea, (art 8, alin. 4 si 5) din Legea nr. 152/1998) ar rezulta, dupa parerea mea, ca doar la urmatoarea prelungire pe inca un an a contractului. Sunt unele primarii, insa, care aplica majorarea exact de la data implinirii a 35 de ani de catre titular.

Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: insider , utilizator 10:33, 27 Mai 2015
In calitatea de administrator pe care o are, Primaria are o mare libertate de a decide cum aplica legea (am sunat la ANL si ei mi-au spus acest lucru). Primaria poate adauga conditii suplimentare celor specificate in lege, poate adauga clauze la contracte, etc. Mai ales daca contractul de inchiriere specifica faptul ca la implinirea varstei de 35 de ani se modifica tariful chiriei, atunci nu aveti de ce sa va revoltati in cazul in care va mareste chiria incepand cu ziua respectiva (sau ma rog, luna respectiva...).
Este vreo modalitate legala de a transfera calitatea de titular de la un sot la altul?
Ambii locuiesc acolo de la incheierea contractului, dar unul dintre ei are sub 35 de ani (asta ca motivatie).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Opereaza tacita relocatiune? iolanda15 iolanda15 Buna seara, Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema. Sunt beneficiara unei locuinte ANL prin programul pentru tineri pana la varsta de 35 de ani. Am ... (vezi toată discuția)
Întrebare legată de locuința anl : ipoteza : - in orașul ... nicoctavia nicoctavia Întrebare legată de locuința ANL : ipoteza : - in orașul meu urmează sa se finalizeze un bloc ANL ( primul bloc ANL) , nu au mai fost blocuri ANL ... (vezi toată discuția)
Protectie chiriasilor LISA2000 LISA2000 Buna ziua! O intrebare am un contract de inchiriere a unei locuinte ANL cu Primaria de 5 ani,acum expira ,nu am datorii,pot sa-mi refuze reinoirea ... (vezi toată discuția)