avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Achizitie intracomunitara Intreprindere Individuala
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Achizitie intracomunitara Intreprindere Individuala

Am o Intreprindere Individuala, inregistrat in ROI, cu cod TVA si as dori sa cumpar marfa din Italia cu numerar, in euro(max 400 eur).Exista un plafon maxim? cum inregistrez in contabilitate plata cash si ce acte depun?
Cum se procedeaza daca cumpar marfa(gablonturi) si le aduc cu avionul in bagaj de cala( cam 1 kg)...trebuie justificare sau act in contabilitate cum am transportat marfa? trebuie sa fac NIR ? si sa depun in termen de 15 zile declaratia 390 ? daca cumpar marfa si o aduc cu masina unui prieten trebuie contract de comodat pe masina?...din pacate nimeni nu stie sigur cum se procedeaza....nici macar contabila mea...toti compara Intreprinderea Individuala cu SRL
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert PFA , Contabil 14:57, 28 Iunie 2014
Pai poate atunci ar trebui sa va schimbati contabila...
Sunt multe de povestit. Sa incercam...
Nu exista plafon in euro, dar daca trece de 15.000 euro trebuie facuta o raportare
Orice intrare trebuie sa aiba justificare...cumpararea de marfa de contrabanda( fara factura) se pedepseste cf legii...
D390 se depune pana pe 25 luna viitoare cand exista tranzactii.
Cand cumparati din alta tara le dati codul dvs de tva si va factureaza fara tva. Calculati tva ul in romania si l virati la stat. Se depune d301.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva achizitii masini second hand Dl_Sandu Dl_Sandu Un I.I. neplatitor de TVA achizitionez masini second hand din UE .Sunt obligat sa ma inregistrez ca platitor TVA pentru achizitia si vanzarea de masini ? ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila second hand miraj miraj am mare nevoie de o monografie sh(haine) as vrea sa stiu mai precis cum se face transformarea din kg in bucati si ce documente trebuie intocmite si ce contin ... (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala -marfuri second hand prest prest Buna ziua Pentru o intreprindere individuala care vinde marfuri SH la kg care este procedura de inregistrare in evidenta contabila? Exista un pret de vanzare ... (vezi toată discuția)