avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sfat urgent - divort cu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sfat urgent - divort cu minor

sunt in proces de divort. fetita a asistat la o scena intamplatoare, cand tata sa urcat cu iubita in masina si au plecat ea ramanand intr-o criza de plans. dupa 5 zile trimite sms ca vrea sa o vada si sa vorbeasca cu fetita,cum sa procedez?ma poate acuza daca nu ne vedem?
daca e custodie comuna tata nu e obligat sa plateasca pensie de intretinere?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:08, 28 Iunie 2014
Daca va puteti intelege amiabil ar fi bine sa ii spuneti sa plateasca un mediator ca sa discutati si sa incercati sa rezolvati amiabil problema.

Daca vreti pensie se poate cu ajutorul medierii si apoi la instanta de judecata.

Se poate si fara mediere la instanta dar ar fi bine sa ii spuneti sa incerce o mediere...
Ultima modificare: Vineri, 27 Iunie 2014
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
tatal este obligat sa plateasca pensie de intretinere daca ati solicitat acest lucru instantei si aveti o hotarare in acest sens. Eu inteleg ca inca nu ati finalizat divortul si cred ca nici cu privire la copil nu ati stabilit la ce parinte va avea locuinta si daca celalalt va plati pensie de intretinere. Chiar si asa, fiind autoritate parinteasca comuna ambii parinti sunt obligati la intretinrea copilului, insa nu stiu daca aveti sau nu o hotarare in acest sens. De asemenea, neintelegerile dintre parinti nu ar trebui sa afecteze relatiile pe care parintii le au fiecare cu minorul.
În această fază, cu atât mai mult cu cât considerați că se va desface căsătoria, este de obligația dumneavoastră să pregătiți moral fetița pentru astfel de momente.
cati ani are fetita?
sunteti divortati?

Principial vorbind - fetita ar trebui sa aibe relatii normale cu tatal (pentru sanatatea ei psihica si emotionala pe termen lung) si dvs ar trebui sa va asigurati ca acest lucru se intampla.
@cridana, va rog sa nu mai deschideti subiecte noi pe tema divortului si ce e legat de el, continuati discutiile incepute, multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program vizita minor adryan83 adryan83 buna seara trec printr.o situatie mai dificila nu stiu cu ce sa incep...am avut ceva discutii cu sotia si s.a hotarat sa plece de la mine..locuiam cu parintii ... (vezi toată discuția)
Custodie, limitare program vizitare Adina_Ghe Adina_Ghe 1. Am divortat in decembrie anul trecut, de comun acord, dar acum nu mai sunt de acord cu timpul petrecut de minor cu tatal, parandu-mi-se prea mult: adica imi ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , sunt mama unei fetițe de 9 luni . este trecută ... Danielaq Danielaq Buna ziua , sunt mama unei fetițe de 9 luni . Este trecută pe numele tatălui însă noi nu suntem trecuți in acte . Nu ne mai înțelegem și dormim sa o ... (vezi toată discuția)