avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... evacuare chirias - contract expirat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

evacuare chirias - contract expirat



Rog sa ma ajutati in rezovarea unei situatii:

tatal meu i-a inchiriat o camera fostului meu sot pentru a-si desfasura activitatea unei societati unifamiliale,obictul societatii este magazin : unelte de pescuit.acest contract comodat cu titlu executoriu. expirat pe data de 6/04/2014.el nu a vrut sa paraseasca spatiul si mai nou ne-a dat in judecata de partaj.
subliniez proprietar este tata.asupra terenului si asupra imobilului.in aceasta situatie mai pot chema executorul ?

Va multumesc,

(Interventie moderator: Va rog sa nu mai scrieti cu majuscule pt ca acest fapt contravine regulamentului forumului).
Ultima modificare: Vineri, 27 Iunie 2014
AV. GABRIELA GERBER, Avocat
Cel mai recent răspuns: ghitac , utilizator 11:52, 27 Iunie 2014
partajul la ce bunuri se refera? la cel in care si-a desfasurat activitatea cu magazinul si unde proprietar este tatal dvs?
trebuie sa vedeti la ce bunuri se refera partajul, normal ar fi la partaj sa intre bunurile pe care dvs le-ati achizitionat cu sotul in timpul casatoriei.

asupra proprietatii tatalui dvs, fostul sot nu are cum sa ceara partajul. daca a adus cateva imbunatatiri spatiului, poate sa ceara restituirea valorii investitiei facute. si la acest aspect, fostul sot poate cere numai investitiile mai recente de 3 ani, restul s-au prescris.

referitor la evacuare, daca nu pleaca de bunavoie trebuie sa-i faceti proces de evacuare, eventual sa cereti si daune pt fiecare zi de intarziere din efectuarea obligatiei sale de eliberare a spatiului.

succes!
av. myra cimpean
AM CITIT RASPUNSUL SI VA MULTUMESC,
IN PARTAJ CERE CASA,SI BUNURILE DIN CASA PLUS TERENUL.
DECI NU MAI POT CHEMA EXECUTORUL SA-L DEA AFARA?
Ultima modificare: Vineri, 27 Iunie 2014
poamav, utilizator
Ba puteti sa solicitati executorului judecatoresc sa-l evacueze pe fostul comodatar. Contractul de comodat este titlu executoriu daca a fost incheiat sub imperiul Noului cod Civil (incepand cu oct. 2011 parca) si indeplineste urmatoarele conditii:

Titlul executoriu Art. 2.157
(1) In ceea ce priveste obligatia de restituire, contractul de comodat incheiat in forma autentica sau printr-un inscris sub semnatura privata cu data certa constituie titlu executoriu, in conditiile legii, in cazul incetarii prin decesul comodatarului sau prin expirarea termenului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare contract comodat sediu societate sterea sterea Buna ziua, anul trecut in noiembrie am facut un contract de comodat ptr o societate nou infiintata, al carei administrator este cetatea moldovean, fiind-u-mi ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament inchiriat cu comodat bgdan bgdan Buna ziua, va rog sa imi spuneti daca se poate vinde un apartament care are un contract de comodat incheiat cu o firma, adica firma respectiva are sediul ... (vezi toată discuția)
Titlul executoriu apeiron2 apeiron2 Rog sa ma ajute cineva. Am incheiat un contract de imprumut de consumatie( o suma de bani) sub semnatura privata . Ce sanse am sa-mi recuperez banii.Acest ... (vezi toată discuția)