avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contributii platite din salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contributii platite din salariu

M-am angajat la o firma si vreau sa stiu daca au inregistrat contractul de munca la ITM pentru ca unde verificam eu pe site la ING la pensia obligatorie n vad ca mi-a platit contributiile. Cum pot sa aflu in alta parte daca au declarat contractul de munca la ITM?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:45, 2 Iulie 2014
1. Potrivit art.8 alin.3 lit. b din HG nr.500/2011, la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.

2. Plata contributiilor nu are nicio legatura cu REVISAL-ul.

3. Un c.i.m. declarat in REVISAL are aceeasi valoare juridica ca si un contract de munca nedeclarat in REVISAL.
Completarea si transmitereain REVISAL ac.i.m.nu este o conditie de validitate a c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Verificare contract de munca StroeViorel89 StroeViorel89 Buna seara, puteți da si mie niște detalii cum pot sau unde mai exact îmi pot verifica contractul de munca si vechimea declarata pe care o am la firma ... (vezi toată discuția)
Contract de munca CTL CTL Buna seara, va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Stiti cumva cum se procedeaza acum cu contractele de munca inregistrate on line?.In cat timp trebuiesc duse la ... (vezi toată discuția)
Cim mebi mebi Dupa o perioada de 3 luni am primit contractul individual de munca care [u][b]nu are specificat numarul de inregistrare in registrul general de evidenta a ... (vezi toată discuția)