avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Registru evidenta zilieri Asociatie Crescatori de ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Registru evidenta zilieri Asociatie Crescatori de bovine

BUna ziua,

Va contactez pentru a lamuri situatia unei asociatii cu scop cresterea bovinelor, care conform informatiilor angajatilor de la ITM Sibiu nu mai au dreptul sa utilizeze zilieri si nu mai primesc un registru de evidenta a zilierilor. Munca acestora a fost folosita pana in prezent pentru a asigura activitatile de intretinere si amenajare a pasunii inchiriate de la primarie. Este corecta interpretarea legii de catre angajatii ITM? Eu am inteles din textul legii ca in domeniul agriculturii pot fi folositi in continuare zilieri.
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 17:33, 2 Iulie 2014
Potrivit ultimei modificari, Legea nr. 52/2011 privind exercitarea unor activităţi cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri, prevede:

Art. 11. - (1) Munca necalificată cu caracter ocazional se poate presta în următoarele domenii prevăzute în Clasificarea activităţilor din economia naţională:
a) agricultură, vânătoare şi servicii anexe, cu excepţia crescătorilor de animale în sistem semiliber, tradiţional şi transhumanţă - diviziunea 01;
b) silvicultură, cu excepţia exploatări forestiere - diviziunea 02;
c) pescuit şi acvacultură - diviziunea 03;
d) colectarea, tratarea şi eliminarea deşeurilor nepericuloase - clasa 3821 şi 3811;
e) recuperarea materialelor - grupa 383;
f) comerţ cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii - grupa 462;
g) activităţi de organizare a expoziţiilor, târgurilor şi congreselor - grupa 823;
h) publicitate - grupa 731;
i) activităţi de interpretare artistică - spectacole - clasa 9001, activităţi suport pentru interpretarea artistică - spectacole - clasa 9002 şi activităţi de gestionare a sălilor de spectacole - clasa 9004;
j) activităţi de cercetare-dezvoltare în ştiinţe sociale şi umaniste - clasa 7220 (săpături arheologice);
k) activităţi desfăşurate în sere, spaţii verzi, parcuri şi grădini zoologice - cod 0141.
l) hoteluri şi alte facilităţi de cazare - diviziunea 55 (tabere organizate de Ministerul Tineretului şi Sportului direct sau prin unităţile din subordinea acestuia);
m) activităţi ale bazelor sportive - diviziunea 9311;
n) activităţi ale cluburilor sportive - diviziunea 9312.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Iulie 2014
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariat si zilier la aceeasi unitate lavinia_buciumas lavinia_buciumas Buna ziua va rog sa imi spuneti daca un salariat cu contract de munca cu 8 ore la societate, dupa sfarsitul programului poate avea calitatea de zilier la ... (vezi toată discuția)
Folosire zilier aivilale aivilale Buna ziua, Pentru codul caen 3832 pot folosi zilieri sa prelucreze fier vechi prin debitare cu aparat de taiat? (vezi toată discuția)
Zilieri in pfa laurentiuhandmade laurentiuhandmade buna ziua .daca am o lucrare ca pfa cum pot avea zilieri daca nu am angajati?si ce trebuie sa fac?va multumesc. (vezi toată discuția)