avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1203 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune multiplã la notar sau în instanțã - ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune multiplã la notar sau în instanțã - acte necesare, costuri aferente

Bună ziua
Trebuie făcută succesiunea pentru un teren după străbunica mamei. Menționăm că toți sunt decedați, inclusiv mama a decedat în toamna anului 2013.
Vă rugăm să ne spuneți ce acte sunt necesare pentru deschiderea succesiunii în instanță și care sunt costurile aproximative.
Mulțumim mult și așteptăm răspuns cât mai detaliat.
De ce trebuie sa dezbateti succesiunea in instanta ?

Notarul poate face acest lucru in conditia in care detineti toate documentele solicitate :
certificate de deces ale strabunicii, ale sotului ei, ale bunicilor, ale mostenitorilor, copii lor etc.

Este o procedura destul de greoaie dar puteti sa obtineti extrase de pe aceste documente de la primaria unde au avut ultimul domiciliu defunctii, prin notarul care instrumenteaza dosarul de succesiune.
Costurile nu se pot nici macar aproxima nestiind unde se afla terenul in cauza. Aveti de a face cu mai multe succesiuni.
In instanta ajungeti doar daca nu va intelegeti.
Dar daca nu va intelegeti puteti apela la mediere si puteti incheia un acord de mediere care poate face parte dintr-un act emis de notar sau o hotarare emisa de instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate, neclaritati vulpys vulpys buna seara,strabunicii mei sunt decedati,strabunicul a detinut un teren de 5 ha extra si 2000 mp intra,a fost improprietarit dupa razboi,avand 5 copii,la ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, pot obține autorizația de construcție dacă vreau ... Florina112 Florina112 Bună ziua, pot obține autorizația de construcție dacă vreau să construiesc pe un teren care nu îmi aparține? Terenul a fost a străbunicii mele, ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate acte necesare daniel2222 daniel2222 Bunicul vroia sa-mi lase mostenire pamantul vreo 7200 mp dar am amanat, si intre timp a murit si el si bunica :(( , si a ramas treaba nerezolvata! Eu am titlul ... (vezi toată discuția)