avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Vanzarea unui mijloc fix neamortizat complet
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Vanzarea unui mijloc fix neamortizat complet

buna ziua.
cu cat pot vinde un mijloc fix neamortizat complet?
pot vinde cu ce suma vreau eu mai mare decat valoarea neamortizatata?
(pretul de vanzare- contul 7583- poate fi diferit de contul 6583? sau trebuie sa contina aceeasi suma?)
multumesc
Cel mai recent răspuns: popa vilica , utilizator 18:38, 16 Ianuarie 2022
Buna ziua,

Puteti vinde cu ce pret negociati. Contul 6583 nu este egal cu 7583. In 6583 se inregistreaza valoarea neamortizata a mijloacelor fixe scoase din functiune ( vandute, casate)
Buna ziua,

Pretul de vanzare trebuie sa fie pretul pietei. In cazul in care pretul de vinzare este mai mic, pe motiv ca mijl fix este defect, ideal ar fi sa existe un raport de evaluare, pt ca numai asa se poate dovedi pretul. Eu recomand si in cazul in care vanzarea se face catre asociati, membrii ai familiei, recomand ca acest raport sa existe. Organul fiscal poate reconsidera orice tranzactie efectuata sub pretul pietei.

O zi buna,
Valy
Intradevar, tranzactiile intre afini sunt susceptibile a fi neconforme cu realitatea, daca pretul este mult sub pretul pietei si pot fi reconsiderate de un eventual control fiscal.

Pe de alta parte trebuie mentionat ca, daca tranzactia este in regula, cheltuiala inregistrata in 6583 este deductibila la calculul impozitului pe profit.
vanzare mijloc fix neamortizat -

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare mijloc fix manolacheflorentina manolacheflorentina buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati in legatura cu vanzarea unui mijloc fix neamortizat integral, daca la vanzare trebuie sa vina un evaluator sa-l ... (vezi toată discuția)
Amortizare manolacheflorentina manolacheflorentina achizitionez mijloc fix=30000lei amortizez din el= 5000lei vreau sa-l vand doar cu 10000 intrebarea mea este: sunt obligata sa-l vand cu 25000 lei ? ce ... (vezi toată discuția)
Vanzare mijl fix sub valoare neamortizata DanielaPintea DanielaPintea Achizitie intracomunitara Mijloc Fix: 2133 = 404 2000 RON TVA (taxare inversa): 4426 = 4427 380 RON Problema: Vanzare Mijloc Fix la valoare < ... (vezi toată discuția)