avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 382 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna seara.Ma numesc Florin Roman si am urmatoarea problema.In anul 2006,am luat doua credite,unul de nevoi personale in lei de la Otp si unul ipotecar in franci elvetieni de la Banc Post.Pana in anul 2009,am platit ratele ok,dar de cand a venit criza si francul elvetian ,aproape s-a dublat,nu am mai putut sa platesc creditul de nevoi personale de la Otp,drept pentru care eu sunt acum executat silit, de un executor judecatoresc,pentru acel credit , la care mai este de achitat 10000 de lei din 22000 de lei.Pentru creditul ipotecar este pusa ipoteca pe 30 de ani in favoarea Banc Post,dar acum am primit adresa de la oficiul de cadastru,cum ca ca s-a admis cererea formulata de biroul executorilor judecatoresti.Avand in vedere faptul ca in extrasul cf,figuram doi proprietari, eu si sotia ,fiecare cu 1/2 din apartament,si este pusa si ipoteca in favoarea Banc Post,se poate executa acest apartament pentru ca eu am luat un credit de nevoi personale in nume propriu?

Va multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 4 Iulie 2014
florintimisoara, utilizator
Chiar daca este procedura complexa,executorul judecateresc ,cu scopul executarii creditului,la cererea creditorului,poate dispune iesirea din indiviziune si in final executarea silita
Executarea silita poate avea loc in toate formele: poprire venituri/conturi si/sau valorificare silita a imobilelor/mobilelor debitorului.
Ca atare, da, pe calea executarii silite se poate solicita partajul apartamentului si valorificata jumatatea dvoastra (lucru extrem de rar in practica, intrucat greu poate fi gasit un cumparator dispus sa imparta un apartament cu un alt proprietar).
Pe de alta parte trebuie studiate contractele dvoastra de credit, intrucat casatorit fiind, sotii sunt raspunzatori atat de activul cat si de pasivul dobandite in timpul casatoriei. Asa ca s-ar putea sa fie, la randul sau, si sotia obligata deja.
Puteti contesta executarea imobiliara cu ajutorul unui avocat. Executarea ap poate avea loc chiar daca e ipotecat la alta banca. Conteaza pe ce ati cheltuit banii pt ca datoria sa fi econsiderata proprie sau comuna. Daca e proprie a dvs, creditorul trebuie sa ceara partajul casei pt a putea executa silit cota dvs. Pt ca nu poate gasi cumparatori pt jumatate din casa, cere si iesirea din indiviziune sa va fie atribuita casa si sa platiti sulta.
Dvs insa nu faceti contestatie pt ca nu ar fi in drept sa va execute casa, ci pt ca ar fi o actiune inutila care nu i-ar aduce niciun ban, ci doar va impovareaza pe dvs si mai mult si va lasa fara locuinta.
Partajul are costuri de judecata, apoi banii obtinuti care vor fi sub pretul pietei , se vor duce la banca unde aveti ipoteca, dvs ramanad in continuare dator si fata de banca cu ipoteca si fata de sotie pt sulta si fata de creditorul care a cerut executarea si fara locuinta.
Daca ati consultat un jurist, mergeti impreuna si la un mediator.
Solutiile pot fi multiple in aceasta etapa desi, fiind vorba de banca, este mult mai dificil decat in cazul altor spete.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita imobil luat prin prima casa din cauza neplati credit nevoi personale silbv silbv sotul este coplatitor la doua credite de nevoi personale,care sunt pe numele fratelui sau.nu sau mai platit ratele si sa ajuns la executare silita si proprire ... (vezi toată discuția)
Executare silita rocorobert rocorobert Buna seara, as dori sa stiu cum se poate efectua o executare silita , in cazul in care imobilul se afla in coproprietate, este ipotecat de rang I in favoarea ... (vezi toată discuția)
Firma recuperare, posibilitate sechestru pe apartament cumparat cu credit petryno79 petryno79 Buna ziua, am avut un credit de nevoi personale la o banca pe care nu l-am mai platit de ceva timp,banca a cesionat creditul catre o firma de recuperare vreau ... (vezi toată discuția)