avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Schimbare nume proprietare pe lista de intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Schimbare nume proprietare pe lista de intretinere

Buna ziua.

Pe data de 10.06.2014 am vandut garsoniera pe care o detineam insa cu acordul noului proprietar am stabilit ca mai pot sta pana la 01.09.2014. Imediat cum am semnat contractul de vanzare-cumparare am dus administratorului o copie a noului contract in care eu practic nu mai sunt proprietar dar in care scrie ca mai pot sta pana la data de 01.09.2014. Am rugat administratorul ca de la data de 01.07.2014 sa schimbe numele noului proprietar in lista de intretinere intrucat eu nu mai am drepturi asupra acestei garsoniere. La afisarea intretinerii in data de 05.07.2017 pentru luna iunie am constatat ca numele meu inca mai era pe lista administratorul spunandu-mi ca atata timp cat in contract scrie ca mai stau pana la 01.09.2014 nu are cum sa puna numele noului proprietar. Vezi doamne daca nu mai platesc intretinere...de ce sa apara noul proprietar cu restante. Eu stiu ca doar la chitanta se pune numele celui care plateste..mai putin la fondul de rulment.

Va rog sa-mi spuneti daca avea dreptul sa-mi mai puna numele pe lista de intretinere afisata la data de 05.07.2014 pentru luna iunie atata timp cat eu de la data de 10.06.2014 nu mai eram proprietar.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 08:37, 8 Iulie 2014
Pai nu prea conteaza ce nume e scris pe lista.
Dar, daca tineti la acest lucru, ar trebui sa fie scris numele proprietarului, nu al chiriasului. Ca dv. sunteti acum un fel de chirias in acel apartament.

Oricum, daca un chirias nu-si plateste intretinerea, proprietarul raspunde in fata legii deoarece intre asociatie si chiriasul unui apartament nu exista o relatie directa ca sa poata fi chemat in judecata.
In mod normal diligentele acestea de schimbare a numelui proprietarului in cadrul as. prop. revin noului proprietar; acesta merge la asociatie cu o copie a actului de proprietate, poate completeaza si o cerere prin care solicita sa devina membru al as. prop., semneaza un acord de asociere, apoi in virtutea prev. contractului de V/C unde ati stabilit un termen de abitatie, puteti sa folositi locuinta pana in septembrie; oricum proprietarul de drept este cel caruia i-ati vandut garsoniera.
Daca acestea nu s-au intamplat, nu cred ca este vreo problema, asa cum zice si @elga50, insa si explicatia administratorului este „ca-n tren” ...
Lasati lucrurile asa ca nu se intampla nimic, doar daca nu aveti dvs. vreun interes, cine stie?
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu intretinerea. procosmo procosmo Buna ziua, Situatia sta in felul urmator: Locuiesc intr-o garsoniera cu un prieten. Am declarat ca stam 2 persoane. Dupa o perioadata m-am trezit cu 3 ... (vezi toată discuția)
Nerestituirea intretinerii retinuta in plus kat1978 kat1978 Am urmatoarea problema: pe data de 23.08.2013 am vandut o garsoniera am avut nevoie de o adeverinta de la asociatia de proprietari din care sa reiasa ca sunt ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de consum neafisate - se platesc penalitati in acest caz? banciov banciov Buna seara! Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: in 15 octombrie 2013 am cumparat la licitatie un imobil care are datorii la intretinere peste 20 000 ... (vezi toată discuția)