avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... grupa de munca pentru pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

grupa de munca pentru pensie

Sotul meu si-a depus dosarul de pensionare de invaliditate.
1. Deoarece in carnetul de munca erau trecute perioadele pentru care se incadra in grupa a II-a de munca fara a se specifica procentul, am depus o adeverinta din care sa reiasa acest procent. Va prezint mai jos continutul din adeverinta, dar care nu a fost luat in consideratie, motivatia fiind ca e tehnician topometrist si acestora nu li se acorda.
"In perioadele 15.12.1993-01.01.1997,01.02.1997-05.12.1998, 15.031999-01.05.1999, avan functia de tehnician topometrist si-a desfasurat activitatea cu echipa de muncitori asfaltatori, , se incadreaza in grupa a II-a de munca in procent de 100%, conform Hotararii Consiliul de Administratie din 20.05.1993. Temeiul juridic al incadrarii in grupa a II-a il reprezinta Ordinul M.M.P.S. nr.50/1990, anexa 2, pozitia 68."
Mentionez ca in carnetul de munca este trecuta functia de tehnician.
2. In carnetul de munca mai are la o alta societate, in perioada 1982-1990, specificata incadrarea in grupa a II-a de munca, fara sa fie specificat procentul, iar firma ce are arhiva acestei societati ne-a motivat ca nu poate elibera adeverinta pentru ca au la state numai partea de retineri, iar Casa de pensii nu ia in calcul aceasta perioada pentru ca nu este trecut procentul.
In concluzie, perioadele de mai sus pentru care se incadreaza in grupa a II-a de munca nu sunt luate in calcul. Este corect?
Va multumesc anticipat pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:54, 19 Iulie 2014
1. - Trebuie ca sa primiti un raspuns de la Casa de Pensii in care sa se spuna care este baza legala a neluarii in calcul perioada de gr. a II-a de munca.
- Daca raspunsul va nemultumeste faceti o contestatie la Comisia centrala de contestatii de la care veti primi raspuns in scris.
- Contestatia o depuneti a Casa de Pensii (cu numar de inregistrare) care o va trimite la Comisia centrala de contestatii.

2. Are dreptate Casa de Pensii: daca nu este trecut procentul cat a lucrat in grupa superioara de munca nu stie cum sa calculeze pensia.
Multuesc pentru raspuns.
Referitor la punctul 2 ce as putea sa fac?
Mergeti la angajatorul respectiv sa refaca adeverinta.
Angajatorul nu mai exista, iar firma care detine arhiva nu poate elibera adeverinta pentru perioada 1982-1990 pentru ca au la state numai partea de retineri. In aceasta situatie ce as putea sa fac?
Sa caute in arhiva tabelele nominale cu locurile de munca si salariatii care au fost trecuti in grupe superioare de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu mi se recunoaște grupa ii wolffmaria wolffmaria Am varsta de 60 ani (n.iulie 1957), Am 38 ani vechime din care 7 ani si 10 luni in grupa II procent 100%, care este trecuta in cartea de munca si am primit ... (vezi toată discuția)
Contestare decizie de pensionare Lucian Filipoaia Lucian Filipoaia Buna ziua, As dori sa ma ajutati cu un sfat, referitor la urmatoarea problema : O persoana(barbat) a depus dosarul de pensionare la varsta de 60 de ani, ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de grupa de munca neluata in seama de casa de pensii razvan4356 razvan4356 De ce nu se ia in considerare o adeverinta data de o societate(FAUR S.A.) in aceasta adeverinta este mentionata anii munciti in grupa a2-a mentionez ca in ... (vezi toată discuția)