avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... E adevarat ca nu am voie sa inchiriez dintr-o casa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

E adevarat ca nu am voie sa inchiriez dintr-o casa doar 200mp, cu destinatie de spatiu comercial?

Buna ziua,
Am un apartament intr-o casa pe care l- am inchiriat unui coafor. Dar nu poate functiona pentru ca nu e declarat spatiu comercial. Am umblat de am innebunit la primarie si la sanepid, ca sa rezolv , cu arhitecti cu autorizatie de constructie, de zici ca faceam casa noua, si acum aflu de la un arhitect,ca eu nu pot sa inchiriez mai mult de 200 mp cu scop de spatiu comercial, dintr-o casa. La parter mai este un magazin care comercializeaza mobila. .... asa o fi? Casa a facut-o tata , pentru noi ,dar nici eu nici fratele meu nu stam acolo, pentru ca ne-am luat lumea in cap ... si am plecat din tara, noi fiind medici.
Va intreb si ma doare sufletul dar...ce sa fac eu acum cu persoana care a luat fonduri pentru a-si face acest coafor si a modernizat tot si nu poate functiona? Ma poate da in judecata, desi in ctr de inchiriere am scris ca inchiriez spatiu...si anume un apartament.
Imi puteti spune un articol de lege , in cazul in care in care scrie ca intradevar am voie sa inchiriez doar 200 mp dintr-un imobil.

Va multumesc mult,
Adriana
Cel mai recent răspuns: IMR BUSINESS CONSULTING , Consilier juridic 10:52, 9 Iulie 2014
In principiu probelema ar fi ca in situatia in care este o casa de locuit, nu aveti voie sa ii schimbati destinatia, insa eu spun ca lucrurile se pot rezolva prin modalitatea de redactare a actelor pentru Registrul Comertului ale societatii respective, acolo este problema.
Daca vedem toate actele, va putem ajuta noi !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare pt.trecere de la spatiu locativ la spatiu comercial! adriana2011 adriana2011 Buna ziua, Am un apartament intr-o casa pe care l- am inchiriat unui coafor. Dar nu poate functiona pentru ca nu e declarat spatiu comercial. Am umblat de am ... (vezi toată discuția)
Autorizatie infiintare coafor biabia80 biabia80 Am auzit ca nu se poate infiinta un coafor intr o constructie veche. In legislatie nu am gasit nimic referitor la asta. De aceea va intreb daca pot sa deschid ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, cum putem verifica autorizațiile unui coafor deschis ... mariastan27 mariastan27 Bună ziua, Cum putem verifica autorizațiile unui coafor deschis la parterul blocului? Și cum putem închide legal acest coafor care funcționează ... (vezi toată discuția)