avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfiintare post - reangajare pe alta societate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfiintare post - reangajare pe alta societate

buna ziua

societatea x are un nr de angajati. mai angajeaza 2 pers pe aceleasi functii.dupa aproximativ o luna decide sa desfiinteze toate posturile de pe societatea 1 si sa le mute pe societatea 2, cu exceptia catorva dintre angajati, deci pe societatea 2 va fi acelasi colectiv, mai putin cateva persoane. este legal? in cazul unui poces se pot solicita explicatii cu privire la motivele care au determinat reangajarea unor persoane si nu si a altora?

multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:30, 10 Iulie 2014
Din motive bine intemeiate, angajtorul poate sa desfiinteze unele posturi, urmand sa inceteze contractul individual de munca pe societatea 1, cu respectarea dispozitiilor prevazute de Codul muncii si sa incheie un nou contract individual de munca pe societatea 2.
laura-jurist a scris:

buna ziua

...... in cazul unui poces se pot solicita explicatii cu privire la motivele care au determinat reangajarea unor persoane si nu si a altora?

multumesc


Nu se pot solicita explicatii de catre instanta de judecata cu privire la angajarea pe noua societate , intr-un eventual litigiu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent!!!angajarea pe un post care s-a desfintat(art 65(1))cod muncii tudorache_anca2000 tudorache_anca2000 S-a concediat un sofer cu art 65 alin 1 Codul Muncii!la 2 zile dupa concediere, conducerea societatii vrea sa angajeze alt sofer!!!!e voie sa faca asa ceva?la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, daca o societate decide sa desfiinteze 2 posturi din ... conta.selfpay conta.selfpay Buna ziua, Daca o societate decide sa desfiinteze 2 posturi din cele 3 pe care le are, fiecare cu cate 8 h (concediere din motive neimputabile salariatului), ... (vezi toată discuția)
O noua angajare..... anca mihaela anca mihaela Buna seara! Nu v-am mai scris o perioada de timp...dar uite ca am nevoie din nou de un sfat de la specialisti;) Am fost foarte multumita de colaborarea ... (vezi toată discuția)