avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Fals si uz de fals
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Fals si uz de fals

Daca cineva semneaza o cerere la o atei persoane (o cerere in favorul aceleia - ex. cerere de radiere a unei ipoteci), se considera infractiune?
Cel mai recent răspuns: flaviusnet , utilizator 23:26, 15 Iulie 2005
scuze, o cerere cu numele altei persoane
fapta este vadit ilegala, dar pentru a fi infractiune trebuesc intrunite si alte conditii (cerintele speciale ale faptei - de la caz la caz,pericolul social, vinovatia in forma ceruta de lege etc.)
Pai asta ma intrebam si eu, anume avind in vedere ca "faptuitorul" nu a urmarit nimic pentru sine si ca, consecinta juridica este in favoarea persoanei cu numele careia a semnat, nu inlatura caracterul penal al faptei? Voi ce ziceti? Plus ca acea persoana stia ca "faptuitorul" se va ocupa de radiere de ipoteca iar declaratia celor in favoarea carea era inscrisa ipoteca ca sunt de acord cu radierea, o primise tot de la aceeasi persoana.
In conditiile infatisate de dvs putem vorbi de o gestiune a intereselor altuia si de un act de recunoastere din partea celui ale carei interese au fost gerate de dvs.
"ale carui" fratilor ca sa eliminam orice carcoteli

Alte discuții în legătură

Competenta teritoriala - plangere penala lara12 lara12 am înțeles că pot depune plângerea penală la procuratura, poliția din zona unde am domiciliul, chiar dacă cel pe care îl reclam și faptele ... (vezi toată discuția)
Infrctiune corinuta corinuta exista vreo diferenta intre omor si omor fapta consumata....am gasit intr-un text si nu inteleg de ce se gasea sub aceasta forma..... (vezi toată discuția)
Radiere ipoteca - procedura n_roxxanne n_roxxanne Va rog sa-mi spuneti pasii de urmat pentru radierea ipotecii dupa ce am achitat integral un credit ipotecar la casa.Multumesc frumos. (vezi toată discuția)