avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... CUM SE FACE ATRIBUIREA DUPA LOTIZARE ?
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

CUM SE FACE ATRIBUIREA DUPA LOTIZARE ?

Suntem cinci coproprietari casa si teren
Un coproprietar a locuit in toata casa abuziv . Nu ne-a dat voie sa patrundem . A recunoscut la interogatoriu . A facut si ceva modificari fara aprobarea noastra . Intrebarea este : expertul face lotizarea si propunerea de atribuire in funtie de suprafata dupa care stabileste sultele , sau face atribuirea in functie de valoare ? Loturile trebuie sa fie egale ? S-a stabilit ca este partajabila in natura .
Cel mai recent răspuns: folosinta , utilizator 18:03, 12 Iulie 2014
Daca cotele indivize sunt egale si loturile vor trebui sa fie egale; expertul face propuneri de lotizare, dar hotararea apartine instantei.
da suntem cu cote de 1/5 . deci perimetru se imparte in cinci parti egale ?
Ati primit deja raspuns, de la Car3men, citez: "... expertul face propuneri de lotizare, dar hotararea apartine instantei."
Partile fac propuneri de lotizare, iar expertul intocmeste variantele de lotizare.
La formarea si atribuirea loturilor, instanta va avea in vedere criteriile prevazute de art.987 din noul cod de procedura civila ( daca aveti un litigiu inceput dupa data de 15.02.2013).
Art. 987
Criteriile partajului
La formarea şi atribuirea loturilor, instanţa va ţine seama, după caz, şi de acordul părţilor, mărimea cotei-părţi ce se cuvine fiecăreia din masa bunurilor de împărţit, natura bunurilor, domiciliul şi ocupaţia părţilor, faptul că unii dintre coproprietari, înainte de a se cere împărţeala, au făcut construcţii sau îmbunătăţiri cu acordul celorlalţi coproprietari sau altele asemenea.


Va multumesc . Am insistta deoarce : procesulk este din 2012 , expoertul a facut expertiza dar a afcut atribuirea cam aiurea . A repartizat unui coproprietar spatiu de locuit , celorlalti a atribuit ca spatiu si magazii , beciul , un gang de 0,80 cm latime si interpretata ca si 'camere" . De asta tot intreb : atribuirea se refera la spatiu de locuit sau se includ ca spatiile anexe . Adica spatiu de locuit este una si anexele alta , acestea fiind lipite de casa ?

Alte discuții în legătură

Partaj in urma divortului arondoru arondoru În urma procesului de partaj deschis de mine, instanţa a cerut expertize pentru bunuri mobile, apartament, teren şi propuneri de lotizare a acestora. ... (vezi toată discuția)
Apartament in coproprietate adrypunctro adrypunctro Buna ziua si la multi ani, In cazul unui apartament aflat in coproprietate cu prietena mea. Instanta ii poate incredinta ei apartamentul in cazul aparitiei ... (vezi toată discuția)
(despagubire)mostenire eukyra1 eukyra1 O situatie:trei frati cu parinti decedati.In ce conditii poate fi obligat unul din frati sa i despagubeasca pe ceilalti doi(sau pe doar unul)?nu s a facut nici ... (vezi toată discuția)