avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... (Despagubire)Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

(Despagubire)Mostenire

O situatie:trei frati cu parinti decedati.In ce conditii poate fi obligat unul din frati sa i despagubeasca pe ceilalti doi(sau pe doar unul)?nu s a facut nici un act de mostenire dupa parinti,ba mai mult acel frate s a apucat sa renoveze casa ca si cum ar fi singurul indreptatit.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 09:21, 31 Octombrie 2018
In conditiile in care ar dezbate succesiunea și ar face partajul in instanta, iar prin hotărârea judecătorească să se stabilească obligația de achitare a unor sulte către ceilalți doi.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se va dezbate succesiunea (pe cale notariala ori pe cale judiciara ), se va imparti efectiv bunul , acesta va fi atribuit catre unul ori catre doi dintre frati, existand obligatia corelativa de a plati o sulta, o suma de bani cu titlu de despagubire.

CAPITOLUL IV

Măsuri provizorii în materia drepturilor de proprietate intelectuală

Art. 987

Criteriile partajului

La formarea şi atribuirea loturilor, instanţa va ţine seama, după caz, şi de acordul părţilor, mărimea cotei-părţi ce se cuvine fiecăreia din masa bunurilor de împărţit, natura bunurilor, domiciliul şi ocupaţia părţilor, faptul că unii dintre coproprietari, înainte de a se cere împărţeala, au făcut construcţii sau îmbunătăţiri cu acordul celorlalţi coproprietari sau altele asemenea.




Ultima modificare: Miercuri, 31 Octombrie 2018
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament in coproprietate adrypunctro adrypunctro Buna ziua si la multi ani, In cazul unui apartament aflat in coproprietate cu prietena mea. Instanta ii poate incredinta ei apartamentul in cazul aparitiei ... (vezi toată discuția)
Cum se face atribuirea dupa lotizare ? folosinta folosinta Suntem cinci coproprietari casa si teren Un coproprietar a locuit in toata casa abuziv . Nu ne-a dat voie sa patrundem . A recunoscut la interogatoriu . A ... (vezi toată discuția)
Mostenire/ succesiune maia andrei maia andrei Buna ziua, socrul meu a decedat acum 2 ani , are 2 mostenitori , sotul meu si sora lui,nu s-a dezbatut succesiune. Nu au acte de propietate niciunul. In ... (vezi toată discuția)