avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

buna seara,
am depus o plangere la politie pt abandon de familie, din feb 2014 nu am mai primit nici un ban
cazul s-a clasat cu NUP, deoarece nu are loc de munca cu carte de munca
Pot merge in alta parte, sa depun la procuratura o plangere, am mai multe sanse sau este inutil??
cum il pot constrange sa primesc banutii restanti???
multumesc
Buna seara!

Amandonul de familie reprezinta neplata, cu rea-credinţă, timp de 3 luni, a pensiei de întreţinere stabilite pe cale judecătorească. Cum fostul sot nu are loc de munca, nu exista rea-credinta din partea lui.

Solutia de clasare este corecta. Puteti sa va adresati instantei civile pentru sumele de bani datorate.

Cu stima.
Cand ati primit acea rezolutie ?

buna ziua ! am impresia ca cei care fac legile in tara aceasta nici macar nu gandesc.. findca eu cred ca parintele ar trebui sa fie obligat prin lege indiferent ca munceste sau nu ca sa plateasca acea pensie de intretinere de 150 de lei pe care o fixeaza judecatorii la salariul minim pe economie .. atunci cand parintele nu face dovada unui loc de munca ..
dupa mintea celor care fac legile copilul ar trebui lasat sa moara de foame sau sa umble dezbracat ori sa fie trimis la cersit pt ca nu este rea credinta din partea celui care ar trebui sa trimita banii ..dar el saracu nu munceste si nu are de unde plati ..
in aceeasi situatie sunt si eu..desi stiu sigur ca tatal fetitei munceste la negru si ia un salauriu de 1400 lei / de luni bune nu i`a mai trimis nici macar un leu si tot ameninta sa merg sa`l reclam la politie ..findca el stie sigur ca oricum merg degeaba ca legile sunt [editat] in aceasta tara ..
Ultima modificare: Marți, 15 Iulie 2014
gi-jane2, moderator

Buna seara!

Noi nu trebuie sa adaugam la lege, dupa cum ne convine. Daca legea spune cu rea-credinta, ea se refera clar la cazul in care parintele nu are bani sa plateasca pensia, din cauza ca nu are loc de munca.

Cu stima.
Ultima modificare: Marți, 15 Iulie 2014
gi-jane2, moderator
findca eu cred ca parintele ar trebui sa fie obligat prin lege indiferent ca munceste sau nu ca sa plateasca acea pensie de intretinere de 150 de lei pe care o fixeaza judecatorii la salariul minim pe economie .. atunci cand parintele nu face dovada unui loc de munca


Asa si e, e obligat sa plateasca. Daca nu o face risca sa faca inchisoare sau sa fie executat silit, incercati si varianta asta, sa mergeti la executor cu hotararea, daca are bunuri, poate ramane fara ele.
In ce priveste infractiunea de abandon, nu e deajuns sa ridici din umeri si sa zici ca n-ai de munca si din cauza asta nu platesti, ci sa dovedesti buna credinta, ca incerci sa gasesti de munca, ca platesti copilului atat cat poti fie in bani sau in produse..
Parerea mea e ca cercetarea in urma plangerii penale se face defectuos, pana la urma nu e greu deloc daca vrei sa vezi ca ala se duce la munca, apoi merge la cumparaturi..

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere minor- legea obliga parintele sa se angajeze? Adinabb Adinabb Buna seara, Va deranjez cu o intrebare. Daca fostul sot \\\\"nu lucreaza\\\\" si nu are un venit salarial din care sa plateasca pensia de intretinere in ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei alimentare Nmeli Nmeli Buna... Am o fetita de 10 ani, sunt divortata de 7 ani... Pana acum un an cu chin cu vai am primit pensia alimentara in valoare de 125 lei pe luna dar de un an ... (vezi toată discuția)
Buna seara. am hotărâre judecătorească din 2016 pentru pensie ... RoxanaAli RoxanaAli Buna seara. Am hotărâre judecătorească din 2016 pentru pensie alimentara. Nici pana in acest moment tatal nu a plătit nimic. Nu lucrează legal ( si imi ... (vezi toată discuția)