avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

buna seara,
am depus o plangere la politie pt abandon de familie, din feb 2014 nu am mai primit nici un ban
cazul s-a clasat cu NUP, deoarece nu are loc de munca cu carte de munca
Pot merge in alta parte, sa depun la procuratura o plangere, am mai multe sanse sau este inutil??
cum il pot constrange sa primesc banutii restanti???
multumesc
@ SebastianSimon

aveti dreptate ..nu trebuie sa adaugam la , lege dupa cum ne convine ..dar cei care fac legile ar trebui sa judece mai mult si sa se gandeasca ca un copil minor nu are cum sa`si castige singur existenta .. el are in primul rand zilnic nevoie de hrana ..apoi trebuie imbracat...incaltat.. si dupa 3 ani sa mearga la gradinita in primul rand pt binele lui .. sunt multi parinti..mai ales barbati care muncesc la negru numai ca sa nu plateasca pensie alimentara.. si stiu ca daca nu au dovada ca muncesc nu are nimeni ce sa le faca ..eu de exemplu stiu sigur ca tatal copilului meu munceste .. si ia un salariu de 1500 lei pe luna si el nu vrea sa`i dea nici macar cei 150 de lei pe care i`a stabilit instanta de judecata .. iar eu nu am cum sa dovedesc ..dv ca avocat vi se pare normal acest lucru ? va rog sa ma scuzati dar daca toti avocatii gandesc ca dv inseamna ca mai bine mergem si ne cerem drepturile fara aparator ..pt ca din start ar fi un proces pierdut si niste bani platiti degeaba pt onorariu.

@ gi-jane2

imi plac f mult raspunsurile pe care le dati ..si daca toata lumea ar gandi ca dv probabil ca am avea si niste legi mai bune ...am tot citit ca ati mai raspuns unor pers ca pot merge ca sa`si recupereze banii la executor judecatoresc.. eu sunt intr`o situatie asemanatoare..dar cum poate sa`l execute daca el munceste la negru..si nu are nimic pe numele lui..nici casa nici masina ..nimic ..

Ultima modificare: Vineri, 25 Iulie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Daca legal nu gasiti nicio portita pentru recuperarea pensiei de intretinere, incercati cu vorba buna.
dv ca avocat vi se pare normal acest lucru ?

Sa stiti ca nu e nimic personal, nu e vb despre ce i se pare normal sau nu avocatului, ci in baza probelor ce le aveti, ce se poate dovedi, ori daca nu aveti dovada ca munceste si nici organele de cercetare nu se agita prea tare, nu aveti sanse de reusita. Oricum nu va incalzeste daca ar face inchisoare daca pensia nu v-o da.
Intr-adevar daca nu are nimic ce se poate urmari, nici executorul nu va ajuta.

[editat citat]


va multumesc pt raspuns.. nu am probe.. nu am cum sa dovedesc ca munceste..asta e.. pt ca asa este legea facuta la noi in tara .. aveti dreptate ca nu ma incalzeste cu nimic daca face inchisoare..desi legea este doar asa la misto..ca nu am auzit de vreun caz care sa faca inchisoare pt acest motiv .. desi poate daca s`ar aplica i`ar mai speria pe cate unii nesimtiti si s`ar gandi ca acel copil are nevoie de hrana si multe altele ..oricum o sa merg la politie sa fac o plangere cu toate ca stiu ca o fac degeaba ..findca nici politia nu face nimic ..dar macar sa fie acolo..
sa nu ne zica domnii care fac legile ca daca individul nu munceste nu este rea credinta ..doar ca nu are de unde sa plateasca ..ca altfel el ar plati..ca daca ar fi buna vointa si i`ar pasa de copil..nici macar nu ar trebui chemat in instanta .. ar trebui sa o faca de buna voie ..
Ultima modificare: Vineri, 25 Iulie 2014
gi-jane2, moderator
Ba da, s-au obtinut pedepse cu suspendare , dar si cu executare, poate f putine, dar sunt.
Ce oameni or fi aia care prefera sa faca puscarie decat sa isi intretine copii, nu stiu.
Daca aflati societatea unde munceste, puteti sa vb cu patronul ca ii faceti plangere ca are oameni angajati fara forme legale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere minor- legea obliga parintele sa se angajeze? Adinabb Adinabb Buna seara, Va deranjez cu o intrebare. Daca fostul sot \\\\"nu lucreaza\\\\" si nu are un venit salarial din care sa plateasca pensia de intretinere in ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei alimentare Nmeli Nmeli Buna... Am o fetita de 10 ani, sunt divortata de 7 ani... Pana acum un an cu chin cu vai am primit pensia alimentara in valoare de 125 lei pe luna dar de un an ... (vezi toată discuția)
Buna seara. am hotărâre judecătorească din 2016 pentru pensie ... RoxanaAli RoxanaAli Buna seara. Am hotărâre judecătorească din 2016 pentru pensie alimentara. Nici pana in acest moment tatal nu a plătit nimic. Nu lucrează legal ( si imi ... (vezi toată discuția)