avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Legea 99/1999 si legea 31, interpretare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Legea 99/1999 si legea 31, interpretare

Buna ziua

Am o nelamurire daca ma poate ajuta cineva.

O PJ romana doreste sa ia un imprumut cu dobanda de la o PJ nerezidenta, mentionez ca PJ nerezidenta nu are nici o calitate in PJ romana.
Am tot intrebat in stanga si in dreapta daca putem primi acest imprumut si pana la urma am primit urmatoarele informatii:
- din punct de vedere fiscal trebuie sa avem in vedere art. 23 din Codul Fiscal referitor la deductibilitatea dobanzii, aici am inteles
- din punctul de vedere al BNR-ului se poate cu conditia sa facem raportarea conform normei BNR nr. 17/2002

Acum ramane partea cea mai importanta daca putem accepta sau nu imprumutul. Si aici am fost sfatuiti sa avem in vedere legea 31 si legea 99/1999, art.100. La acest articol spune in felul urmator: " In sensul prezentului titlu, orice persoana, daca nu primeste depozite, poate vinde pe credit sau poate acorda imprumuturi, fara a fi aplicabile dispozitiile Legii bancare nr. 58/1998.
Aici va rog sa ma ajutati cu interpretarea fiindca nu inteleg nimic, pot sau nu in calitate de PJ romana sa primesc imprumutul de la o PJ nerezidenta, imprumut purtator de dobanda?

Va multumesc foarte frumos
Cel mai recent răspuns: lucian.gogu , utilizator 15:19, 13 Mai 2009
Puteti. Cu siguranta. Problema apare in cazul in care acordati credite (si nu cu titlu ocazional), situatie ce ar presupune autorizarea obiectului de activitate in acest sens (Registrul Comertului si B.N.R.) nu atunci cand primiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare, imprumut sau credit? alina240 alina240 Buna ziua, Am o intrebare daca ma poate ajuta cineva. Ex. O PJ romana poate primi un imprumut sau credit de la o PJ straina dar imprumutul sau creditul ( ... (vezi toată discuția)
Creditare pf straina DiaD DiaD O PF straina, fara rezidenta in Romania, poate credita in mod succesiv cu diverse sume, o PJ romana, cu care nu are nicio legatura, adica nu e nici asociat, ... (vezi toată discuția)
Imprumut sau credit? alina240 alina240 Buna ziua, O PJ romana poate primi un imprumut sau credit de la o PJ straina dar purtator de dobanda? Mentionez ca PJ straina nu este banca sau alta ... (vezi toată discuția)