avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Consimtamant divort prin acord
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Consimtamant divort prin acord

Se depune o cerere de divort prin acord semnata prin mandatar comun cu procuri speciale. Instanta face adresa in care cere prezentarea personala a partilor pentru verificarea consimtamantului, potrivit lui 929 al. 3. Pentru ca apoi sa dea termen de dezbatere cu o noua verificare a staruintei. Ati mai intalnit o astfel de interpretare?
Nu, adica vrea sa le ia consimtamantul de 2 ori?
Exact. E culmea interpretarii. E evident ca ''consimtamantul'' de la art 929 al 3 rezuilta implicit din semnarea cererii, personal sau chiar prin mandatar special. Dar uite ca avem si exceptii...
am avut un divort prin mediere, in care era mandatar comun. S-a amanat solutionarea pentru a depune acte ca sa dovedeasca lipsa partilor - partile erau in strainatate cu domiciliul acolo. Dupa depunerea acestor acte, instanta a admis acordul de mediere fara alte probleme.
Bineinteles ca mai exista si exceptii, deoarece la noi in tara : la spete identice exista solutii diferite.
Ar trebui dovedit, pe codul de procedura civila de ce nu sunt partile prezente, deoarece , la divort partile trebuie sa fie prezente, sau reprezentate prin mandatar daca indeplinesc acele conditii, cum ar fi : locuinta in strainatate, lucreaza in strainatate etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort prin acordul partilor ileana1 ileana1 am o prietena plecata in Anglia,sotul ei este tot acolo;nu mai sunt impreuna,stau de ceva vreme separat;nu au copii,nu au bunuri de impartit.Vor sa ... (vezi toată discuția)
Schimbat divort din culpa comuna - divort prin acord mariam1 mariam1 Buna ziua Am deschis un proces de divort din culpa comuna si intre timp ne-am hotarat sa schimbam cererea- divort prin acord.Suntem casatoriti de mai mult ... (vezi toată discuția)
Divort la notar 2011 daniela_taga daniela_taga Buna seara, Va supun atentiei o situatie: ambii soti doresc sa divorteze dar ei lucreaza in Italia. S-au casatorit in Romania, sunt cetateni romani, nu si ... (vezi toată discuția)