avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 186 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Problema telefon vandut
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Problema telefon vandut

Buna ziua, in urma cu cateva zile am vandut un telefon. Am vorbit cu proprietarul si a fost de acord sa trimit coletul prin posta. Telefonul l-am bagat putin la incarcat, iar dupa aceea l-am bagat in colet, deschis. Coletul a ajuns la el si, spune el, l-a desfacut de fata cu cei de la posta si a spus ca nu functiona. Mi-a spus ca l-a dus la un service gsm si ca cei de acolo au constatat ca are nu stiu ce rupt prin el si ca de asta telefonul nu functioneaza.
A spus ca fratele lui este politist si ca daca nu ii trimit banii inapoi imi face dosar penal pentru inselatorie si ma cheama in instanta, ca are dovezi convorbirile in care eu spuneam ca e 100% functional.
De ieri tot imi spune ca refuz colaborarea, ca am tupeu nesimtit, ca traiesc sa ii insel pe cei de pe internet cu produse defecte, vandute ca fiind perfect functionale etc.
In anuntul cu telefonul, am poza cu el functional, el a spus ca nu, in anunt era un telefon functional si eu i-am trimis unul stricat. I-am spus cateva detalii care se vad in poze si pe care le are si telefonul trimis, dar el tot pe a lui o tine, ca i-am trimis alt telefon.
A spus ca ii are ca martori pe cei de la posta si pe cei de la service-ul gsm.
Pot pati ceva daca nu ii trimit banii? Chiar nu vad de ce sa ii trimit banii cand eu i-am dat un telefon functional. Eu sa raman si fara bani si cu telefonul stricat.

PRETUL TELEFONULUI VANDUT: 120 RON
Multumesc frumos!


Cel mai recent răspuns: Teodor998 , utilizator 10:12, 1 August 2014
verifica prima data daca posta ti-a oferit asigurare , in mod normal ar trebuii sa asigure orice colet . daca ti-a oferit asigurare , foloseste-o .posibil sa se fi deteriorat in timpul transportului .

daca cumparatorul tau , a spus ca are un frate politist ...asta inseamna santaj...faci plangere !
cand ai impachetat telefonul , ai facut-o in fata functionarului de la posta ? exista inscrisuri despre starea tehnica a telefonului , la observatii in rubrica pack-ing list ? daca da si sunt favorabile dumneavoastra , puneti-le la dispozitia cumparatorului , in felul acesta o sa taca .

daca nu beneficiezi de nici una din optiunile de mai sus , intreaba-l ce a cautat cu telefonul la service ? trebuia sa-l puna la loc in colet si sa-l trimita retur in acel moment .
Se pare că ați avut ghinion, chiar dacă ați fost corect.Pentru a evita o potențială plîngere, v-aș sfătui să cedați dvs. și să-i înapoiați banii, evident, și să primiți telefonul înapoi. Vă va fi greu să demonstrați că telefonul era funcțional, omul are, probabil dovada verificării lui la service și nu ați face decât să intrați mai adând în conflict.
Acum cateva minute mi-au ajuns cei 120 de lei, banii pentru telefon.
Am facut copy-paste la un e-mail primit de la el : "Scuteste-ma de minciunile si vrajelile astea.Te-am intrebat CLAR,colaborezi si-mi trimiti banii inapoi sau nu?Daca nu azi depun plangerea penala si te actionez in instanta ca m-am saturat de TUPEUL tau ordinar" sau "daca nu-mi trimiti suma de bani inapoi,pe care mi-ai luat-o vanzandu-mi un produs defect ca fiind functional,vei avea de suferit,iti garantez eu asta."
Este normal sa vorbeasca asa?
Telefonul l-am impachetat acasa.
Din cele spuse de el, coletul nu prezenta nici un fel de urma de deteriorare.
El a spus ca defectul se afla in telefon.
Daca ii spun ca probabil cei de la service-ul gsm l-au stricat, imi spune ca ma da la politie si pentru ca i-am acuzat pe ei pe nedrept.
Ce ma sfatuiti sa fac?
urmeaza sfatul doamnei mediator....cei destepti cedeaza intodeauna !
sunt sigur ca tu i-ai putea face mult mai mult rau , doar daca faci reclamatie la politie..dar nu asta conteaza.

cel mai bine returneaza-i banii si sa-ti trimita si el telefonul , dar pe banii lui ...
ca sa-i mai ciontesti din bani , trimite-i prin curier , si cu plata fizic , la el acasa , sa-i mai opreasca curierul comision...macar sa te racoresti si tu !
Multumesc frumos, o sa-i trimit banii inapoi.. chiar daca o sa ies in paguba. N-am chef de umblat pe la politie. Multumesc din nou.

Alte discuții în legătură

Acuzatie inselaciune green488 green488 Buna seara, am postat un anunt cu un telefon pe un site de specialitate. Un cumparator l-a dorit si eu l-am trimis prin curier. Telefonul trimis de mine era ... (vezi toată discuția)
Inselaciune olx am comandat un telefon prin olx, cu plata ... curatedby curatedby URGENT inselaciune olx Am comandat un telefon prin olx, cu plata ramburs, colet cu verificare. Astazi a ajuns. Telefonul se presupunea ca este nou, pe colet ... (vezi toată discuția)
Inselaciune B3nassi B3nassi Salutare tuturor,am si eu o problema.am un cont pe un site de vanzari diverse nu dau numele pentru ca poate fi considerat spam,in urma cu cateva zile m-am ... (vezi toată discuția)