avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Inselatorie pe internet
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Inselatorie pe internet

Buna Ziua! De curand mi-am cumparat de pe internet un telefon NOU,dar dupa ce l-am scos din cutie,pe langa faptul ca nu era sigilat,in momentul in care am incercat sa sun de pe el,nu ma puteam intelege cu persoana cealalta din cauza telefonului meu care bazaia ingrozitor.Pe site spunea ca garantia consta in inlocuirea telefonului(eu in colet nu am primit decat factura telefonului,nici urma de garantie) dar sincer eu nu vreau altul,eu imi vreau banii inapoi.Mi-am comandat telefonul acum 2 saptamani si un pic,si vroiam sa il fac cadou.Cei de la firma respectiva au zis ca am sa primesc coletul in maxim 10 zile,si bineinteles ca a trecut mai mult de atat. In cazul returului eu trebuie sa platesc si transportul,de parca eu am vreo vina ca ei isi bat joc de oameni...telefon nou,scos din cutie,sa nu functioneze,si nici nu avea tot ce scria in descriere ca are. Sunt sanse sa imi primesc banii inapoi?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 12:20, 1 Iulie 2012
Sunt obligati sa va restituie banii fara sa fiti obligata la cheltuielile de rambursare - acestea sunt cheltuielile pe care le vor suporta ei cand va vor trimite banii. Din pacate expedierea telefonului o veti plati dvs.

Ordonanta 130/2000 republicata in 2008 spune:


Art. 8. - In cazul exercitarii dreptului de denuntare unilaterala a contractului de catre consumator in conditiile art. 7, comerciantul are obligatia sa ramburseze sumele platite de consumator fara a-i solicita acestuia cheltuielile aferente rambursarii sumelor. Rambursarea sumelor se va face in cel mult 30 de zile de la data denuntarii contractului de catre consumator.


Un articol care o sa va lamureasca puteti citi aici:
www.avocatnet.ro/content/art...
Va multumesc foarte mult pentru raspunsul dumneavoastra.Maine intentionez sa contactez firma respectiva si sa le spun ca nu imi trebuie telefonul schimbat,imi vreau banii inapoi! Si coletul am sa il trimit prin posta,si am sa-l platesc eu! Sper sa nu apara alte complicatii,pentru ca m-am saturat de cate telefoane le-am dat,si cate e-mailuri le-am trimis sa-i intreb cand va ajunge coletul la mine.
Sper sa va fie de folos, n-ar trebui sa intampinati nicio problema.
N-ar fi rau sa le scrieti cateva randuri in care sa specificati ca sperati sa nu treaca cele 30 de zile in care sunt obligati sa va returneze suma, conform art. 8 al Ordonantei 130/2000 republicata) :)
"Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 10 zile lucratoare de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului". Aceasta instiintare trebuie redactata cu caractere ingrosate. In cazul omiterii acestei clauze, produsul sau serviciul este considerat livrat fara cerere de comanda din partea consumatorului.

Este bine sa tineti cont si de acest aspect aratat in articolul postat pe avocatnet.ro
"Aceasta instiintare trebuie redactata cu caractere ingrosate. In cazul omiterii acestei clauze, produsul sau serviciul este considerat livrat fara cerere de comanda din partea consumatorului." Imi cer scuze dar nu sunt sigura ca inteleg la ce va referiti!

Ar trebui sa te trimit un e-mail in care sa-i anunt ca renunt la produsul lor si ca ei sunt obligati sa imi dea banii inapoi?

Alte discuții în legătură

Ce legi reglementeaza returul banilor clientilor in comertul online astertix astertix Am achizitionat un produs de la o firma din Bucuresti prin intermediul internetului. In discutia preliminara, pe care o am salvata pe calculator, facandu-se ... (vezi toată discuția)
Neintelegere privind produsul oferit denisa89 denisa89 Am si eu o problema..am postat un anunt pe olx, a sunat cumparatorul,am trimis coletul, toate bune. Problema apare a doua zi dupa ce respectivul ridica coletul ... (vezi toată discuția)
Afacere sau catuse ? StoicaMihaiRazvan StoicaMihaiRazvan de curand am primit prin posta romana un colet (plic) in valoare de 37 lei de la nu stiu ce site ... coincidenta a fost ca in urma cu cateva zile comandasem o ... (vezi toată discuția)