avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 146 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Spetã foarte interesantã de insolventã !
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Spetã foarte interesantã de insolventã !

Am intrat în insolvență într-un proiect cu fonduri europene ,finalizat 95%. În acest proiect sunt în contract direct cu Guvernul României prin organismul desemnat APDRP .
Guvernul României și-a asumat gestionarea corectă a implementării acestor proiecte ! Eu am intrat în insolvență ,(cu consecințele ei) ,din vina unui terț,și anume ANAF ! În raportul de constatare a cauzelor insolvenței ,administratorul judiciar ,în baza documentelor firmei,constată acest lucru (adică :din vina ANAF am intrat în insolvență ) ! ANAF-ul este și el înscris la masa credală ,și nici o clipă nu a contestat acest raport pe care și l-a însușit . Mai mult nici ceilalți înscriși la masa credală ,n-au contestat acest niciodată acest raport pe care și ei la rândul lor și l-au însușit acest raport ! Am depus o plângere penală împotriva angajaților ANAF pentru neglijență și abuz în serviciu ,dar procurorii și anchetatorii au căutat o spălare a situației care este evidentă ,și au dat o soluție : fapta există ,dar nu e de natură penală ,că nu a fost făcută cu intenție ! Dar e neglijență ! În fine ! În acest dosar am depus de asemenea o expertiză extrajudiciară ,dar și-o expertiză contabilă a unui expert individual pus de Tribunal,care constată același lucru! ANAF se face vinovat de intrarea în insolvență ! Acestea nu au fost contestate de ANAF ,ca de altfel de nici unul din cei înscriși la masa credală ! Adică ,cu alte cuvinte au fost însușite de toți ,inclusiv ANAF ! Între timp ,Banca fiind creditor majoritar și garantat ,a cerut schimbarea administratorului judiciar ,care la rândul său și-a însușit raportele de cauze ale insolvenței , expertiza extrajudiciară și expertiza contabilă ! La fel și judecătorul sindic ,care a înțeles situația ! Eu m-am îndreptat împotriva ANAF-ul în instanță în vederea reparării prejudiciului cauzat de intrarea în insolvență ,în contencios administrativ,dar se pare că manevrele locale sunt puternic înfipte și tegivereseză cazul prin necompetențe teritoriale (veșnica modalitate românească !)! Am depus între timp planul de reorganizare și s-a aprobat .Singura soluție să fie fezabil planul ,a fost ca din cei înscriși la masa credală să nu primească mai nimic !Cel mai mult trebuie să primească banca ! Nu mă lasă sufletul să-i văd așa !Firmele respective ( oamenii ) nu au nicio vină, și au înțeles că nu a fost vina mea ,ba chiar săraci mă încurajează ei pe mine !
Întrebare :
Atâta timp cât ANAF-ul și-a însușit vina, procurorul a soluționat că fapta există, ceilalți ,nu se pot îndrepta împotriva terțului care a provocat toată problema în vederea repararării prejudiciului lor ?
Ultima modificare: Joi, 17 Iulie 2014
neamtu 2, utilizator
Cel mai recent răspuns: neamtu 2 , utilizator 01:07, 21 Iulie 2014
Ba da, sa deschida impreuna o actiune in raspundere delictuala impotriva anafului.
mulțumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lnsolvență neamtu 2 neamtu 2 Scopul legii este acela de a asigura plata pasivului debitorului ! Se poate CHEMA ÎN GARANȚIE TERȚUL în procedura de insolvență ? Se poate invoca ... (vezi toată discuția)
Titlu executoiu dupa inscriere la masa credala roxanaraveca roxanaraveca Buna seara, Va rog sa ma ajutati... Dupa notificare insolventa, inscriere la masa credala biroul de impozite si taxe, poate sa mai emita somatie si titlu ... (vezi toată discuția)
Problemă la insolvență neamtu 2 neamtu 2 Cum scopul Legii 85/2006 proclamat fără echivoc în art. 2, și anume ”acoperirea pasivului debitorului în insolvență ”, în baza prevederilor art. ... (vezi toată discuția)