avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Ordinul de deplasare (delegatie)+Decontul de ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Ordinul de deplasare (delegatie)+Decontul de cheltuieli (pentru deplasari externe

Daca nu sunt intocmite Ordinul de deplasare (delegatie)+Decontul de cheltuieli (pentru deplasari externe) cei de la fisc pot considera cheltuiala cu diurna nedeductibila fiscal sau sa o impoziteze dupa caz,chiar daca exista ca documente justificative bilete avion,pontaje ,acte aditionale la CIM ,prin care se vede clar ca acesti salariati au fost detasati ?
as dori si baza legala prin care putem contesta decizia celor de la fisc.
multumesc.
Pentru a se scadea sumele de bani din contabilitatea unei societati/institutii trebuie obligatoriu intocmit ordinul de deplasare semnat de persoana imputernicita a firmei/institutiei respective si, la reintoarcere, in termen legal, sa se deconteze sumele date drept avans! Altfel, fiecare isi poate trece pe cheltuieli ce anume doreste si, eventual, cand doreste....!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decont de cheltuieli extern contacafe contacafe Buna ziua! In urma unei deplasari externe am intampinat urmatoarele situatii si nu stiu cum ar fi corect sa procedez: -au plecat in deplasare doi angajati cu ... (vezi toată discuția)
Diurnele pt pfa-uri nicholas455 nicholas455 Salutari la toata lumea! Stie cineva sa-mi spuna dea raspuns la urmatoarele intrebari legate de diurne: 1. care este valoarea acceptata pentru diurna pe ... (vezi toată discuția)
Diurna srl 2010 cristian_barna cristian_barna Pe perioada delegării şi detaşării în altă localitate, în interesul serviciului, care este suma ce se poate deconta zilnic si unde este reglementat ... (vezi toată discuția)