avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort international
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort international

Buna ziua. Sa explic situatia :divorț pronunțat in strainatate si neinscris la timp in țară.Fostii soți nu tin legatura si hotararea o are ea fosta sotie.Ea este in continuare căsătorită in Romania si divorțată in strainatate.Fostul soț deschide divorț in țară si de un an trage de amanarit pt ca emun copil minor la mijloc ce locuiește cu ea.Fostul soț revenit in țară nu are decizia aceea de divorț. Ce se întâmplă daca se dă decizie de divorț in Romania desi există una definitivă dată de un tribunal strain dat pe care nu a primit-o pt. ca s-a pronunțat in lipsa lui?
Cel mai recent răspuns: gabikriss , utilizator 16:10, 21 Iulie 2014
e bataie de cap ce faceti dvs...mai bine mergeti la aceea instanta straina unde s a pronuntat divortul si scoateti o copie legalizata cu mentiunea ca e definitiva si irevocabila, pe care urmeaza sa o aduceti in Romania si sa obtineti o hotarare de exequator...abia dupa aceea faceti cerere de reincredintare minor, sau macar dvs ca parinte care nu are copilul cereti instantei din Romania sa aveti dreptul de a avea legaturi personale cu minorul, sa a
Mulțumesc de răspuns . Divorțul in țară continuă si are înfățișare in septembrie. El e in Canada acum si in Grecia nu se poate duce .S-a citat pârâta prin publicitate in ziar, pe portalul instantei dar și la adresa mamei ei.Deci ea sigur știe de la mama ei dar nu a predat reclamantului soț hotararea greceasca.Daca scoate divorț în țară pt ca aici s-au casatorit din moment ce nu s-a inscris prima hotărâre ...cea din România va fi valabila?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort in canada mihaelamoldovan mihaelamoldovan Buna seara.Fratele meu a divortat in Canada.Ce trebuie sa faca sa divorteze si in Romania?Multumesc. (vezi toată discuția)
Custodie castigata in strainatate kokostark kokostark Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in legatura cu urmatoarea situatie. Sunt plecata din tara de 7 ani si am lucrat in toti acesti ani, fara intrerupere, avand ... (vezi toată discuția)
Divort deese deese Buna ziua, Cum as putea s adivortez in Romania, dat fiind faptul ca sunt divortata in tara unde m-am casatorit si acum vreau sa fiu si in Romania. De ... (vezi toată discuția)