avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Completare lista inventar
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Completare lista inventar

Cum este bine sa fie completata o lista de inventar?
De ex. pt. mijloace fixe la pret unitar 5000 lei, la valoare contabila 5000 lei asa cat a fost in factura de cumparare, la valoare de inventar (dupa 3 ani de ex.) se trece o valoare mai mica in lista la inventar? Adica se scade amortizarea? Sau se trece aceeasi valoare si nu sunt diferente.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters294670 , utilizator 11:23, 9 Septembrie 2014
Mentionam ca raspunsul va fi bazat pe prevederile legale stabilite la punctele 34 alin. (2) si 37 din Normele privind inventarierea aprobate prin OMFP 2681/2009 si la punctul 54 din Reglementarile contabile aprobate prin OMFP 3055/2009. Valoarea de inventar este valoarea de piata la care s-ar vinde bunul acum, iar in contabilitate se va evidentia valoarea cea mai mica dintre valoarea contabila a unui activ si valoarea de inventar, prin constituirea de ajustari de valoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inventariere mijloce fixe iuli-ana iuli-ana cum se completeaza lista de inventar pentru mijloacele fixe unde se trece valarea din 2133 de exemplu si unde se trece amortizarea ? (vezi toată discuția)
Reevaluare imobilizarilor corporale alenka alenka Buna ziua Am o reevaluare la o cladire astfel: Valoarea cladirii = 647184.98(in anii anteriori a fost tot crestere a valorii) Valoarea reevaluata= ... (vezi toată discuția)
Registru inventar pentru ii bubblebi bubblebi Buna ziua, As dori sa stiu cum si ce se va inregistra in reg inventar pt o Intreprindere individuala care are ca obiect de activitate producerea si ... (vezi toată discuția)