avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa de mediu auto furat din strainatate
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa de mediu auto furat din strainatate

Buna ziua! In anul 2010 am cumparat un autoturism din Targul Auto Vitan, de la o persoana fizica din Romania, autoturismul fiind inmatriculat in Germania, dar avand Carte de Identitate, ITP si Certificat de Autenticitate efectuate in Romania, gata de inmatriculare. Am platit taxa de poluare si am inmatriculat autoturismul. L-am utilizat fara probleme in toata zona UE, inclusiv Turcia. In primavara acestui an (2014) am fost cautat de o echipa de la SERVICIUL FURTURI AUTO deoarece seria de sasiu de pe autoturismul meu figura pe inca doua autoturisme identice din Spania si Germania. Am cooperat foarte bine cu Serviciul Furturi Auto, m-am prezentat de nenumarate ori la sediul lor din Candiano Popescu si am efectuat nenumarate expertize impreuna cu criminalistii si RAR. S-a dovedit in cele din urma ca autoturismul original este cel din Spania si s-a depistat si seria mea de sasiu, autoturismul fiind furat din Belgia. Drept urmare procurorul de caz, analizand situatia, mi-a lasat masina in custodie pana la finalizarea anchetei. Am urmat indicatiile Serviciului Furturi Auto si m-am prezentat iar de nenumarate ori la RAR Voluntari si apoi dupa cereri la conducerea RAR Grivita am repansonat autoturismul cu seria originala, prezentandu-ma cu dispozitia de repansonare de la SFA stampilata si semnata de procuror impreuna cu raportul de constatare criminalistica. Am obtinut o noua carte de identitate cu mentiunile SFA pe ea. Am reinceput demersurile de inmatriculare. Am luat-o de la capat cu ITP, RCA si taxe de talon, inmatriculare etc. M-am lovit de o noua problema: TAXA DE MEDIU. Serviciul de Inmatriculari imi solicita dovada platii taxei de mediu pentru noul sasiu. Mentionez ca eu am recuperat taxa de poluare, dar mi s-a spus ca oricum nu conta, chiar daca nu o recuperam...Ei spun ca e un autoturism nou in Romania. Fiind motor de 3000cmc si euro 4 valoare taxei este 3500euro. Atata timp cat ancheta nu este finalizata si eu am autoturismul in custodie, deci nu mai sunt proprietar nu vad de ce as plati aceasta taxa exorbitanta, masina valorand acum max 10000euro. Eu am platit impozit 2200ron pana la sfarsitul anului, CASCO si RCA si de 2 luni nu mai circul cu ea. Pot ramane oricand fara autoturism daca Politia belgiana o solicita. Doresc sa stiu unde sa ma adresez sau cum sa procedez. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Alexandru Canciu , Avocat 12:00, 26 Iulie 2014
banuiesc ca seria originala este cea din Belgia, nu este una data de RAR. Daca este din Belgia, nu este autoturism nou, fiind inmatriculat anterior in Belgia. Cel mai bine ar fi sa incercati sa dati de fostul proprietar- cel care v-a vandut masina furata si sa cereti banii, daca nu faceti-i plangere penala. Timbrul de mediu va trebui sa il platiti, conform legislatiei actuale. DUpa pronuntare Hotararii CJUE in aceasta materia se vor putea castiga procesele privind timbrul de mediu si atunci puteti da in judecata pentru neplata timbrului de mediu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina cu serie de sasiu modificata raden raden Buna ziua, In anul 2000 am cumparat un VW passat de la cineva din Bucuresti. Totul a fost bine pana anul acesta cand am fost sa fac, din nou, ITP-ul si ... (vezi toată discuția)
Autoturism retinut de politie zoso87 zoso87 Dupa cum spune si titlul, am aceasta problema: politia mi-a retinut masina. Cum s-a intamplat.... Am achizitionat un autoturism si am fost, ca tot omul, sa-l ... (vezi toată discuția)
Lnmatriculare auto luissiana luissiana am cumparat un autoturism din Spania. Am facut contract de vanzare cumparare si fostul proprietar mi-a inmanat Fisa tehnica de ITP urmand a imi trimite ... (vezi toată discuția)